[#1] Euro2012 Polska - Ukraina
No nareszcie mamy Euro 2012 zorganizujemy je na dwóch stadionach jednym u Ojca Dyrektora w Toruniu drugi kryty w Warszawie wprzebudowanej Swiątyni Opatrzności OK ;)
[#2] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Werner, post #1

Bardzo dobrze, że zorganizujemy. Będzie masa inwestycji. Szkoda, że mój Białystok niewiele na tym zyska, bo nie sądzę, żeby był jednym z miast w jakich będą grane mecze. Może wręcz stracić, bo prawdopodobnie nastąpi "przesunięcie środków inwestycyjnych". Ale Polska jako całość na tym zyska.

[#3] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Werner, post #1

Polsce gratulujemy EURO OK

[#4] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Werner, post #1

To znaczy że w końcu w Polsce wybudują jakis stadion?

[#5] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Prince, post #4

Na to by wyglądało, bo w przeciwnym razie byłaby to niesamowita kompromitacja...

[#6] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Dawi, post #5

Żeśmy się nieźle wkopali.

[#7] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Prince, post #6

A niby dla czego? Euro to wspaniala okazja zeby pokazac sie w Europie z jak najlepszej strony. Przyjedzie tu kupa turystow. Fajnie jesli pozniej wroca do siebie i beda mogli mowic o nas ze jestesmy goscinnym i otwartym narodem. To od nas samych zalezy jak ich ugoscimy i co o nas pomysla. Nastawianie sie z gory na to ze "sie wkopalismy" obojetnie czy z budowa stadionow, drog czy przyjecia tylu ludzi jest zlym podejsciem.

Jeszcze raz powiem ze to doskonala okazja zeby pokazac ze "Europa nie konczy sie na Wiedniu" a Polak nie wystepuje jedynie w Anglii i Irlandii lecz ma swoj kraj, ktory jst calkiem fajny OK

Ostatnia modyfikacja: 20.04.07 10:09
[#8] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Lorak, post #7

A ile transmisji z poświęceń nowych stadionów i nowych dróg! Rewelacja...

[#9] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Lorak, post #7

Na poczatku trzeba dokonczyc walke z hooliganeria. "Za leb i do wora" :P

[#10] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Lorak, post #7

jestesmy goscinnym i otwartym narodem.
O RLY
[#11] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@APC74, post #10

Tak uwazam. Nie wiem, moze po prostu obracasz sie w niegoscinnym srodowisku. Ja z moimi znajomymi lubimy poznawac obcokrajowcow, gadac z nimi, porowywac roznice, pytac sie czego sie spodziewali a czym ich Polska zaskoczyla ...jesli tylko trafi sie taka okazja rzecz jasna (wymiany itp).

[#12] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Lorak, post #11

Jaaaasne. Statystyczny Polak jest bardzo otwarty - pod warunkiem, że gość jest rasy białej, mówi po polsku (większość Polaków wychodzi chyba z założenia, że języki obce - jak sama nazwa sugeruje - powinny pozostać obcymi) jest rzymskim katolikiem i jest hetero. Jeżeli gość nie spełnia któregoś z warunków to jesteśmy otwarci jakby trochę mniej... Znaczenie słowa ksenofobia można wyjaśniać na przykładzie mieszkańców Polski.
[#13] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@APC74, post #12

Czytasz za duzo Gazety Wyborczej ;)

[#14] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Lorak, post #7

Moja wypowiedź dotyczyła tylko i wyłącznie samych stadionów (a raczej ich braku).

Jeśli chodzi o gościnność to uważam że polacy sa gościnnym narodem (pod pewnymi warunkami które APC74 wymienił wcześniej). Mam nadzieję że pseudokibice zaginą w tłumie przybyłych gości i nie popsują opini naszej gościnności.

Jeżeli zobowiązaliśmy się do współorganizacji mistrzostw to może jest nadzieja że może też jakieś drogi albo i nawet autostrady dobudują? W końcu budowa stadion(u/ów) to drogie przedwsięwzięcie. Z drugiej strony to spora szansa dla budowlańców i nowych miejsc pracy :)

[#15] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Prince, post #14

Czytalem ze maja do Polski sprowadzic 150000 chinczykow :D Na prawde :D

[#16] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Lorak, post #15

Bardzo się przydadzą, bo większość budowlańców wyjechała za granicę. A ktoś te stadiony wybudować musi. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - co z hotelami - przecież gdzieś tych kibiców trzeba przechować między meczami :)
[#17] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@APC74, post #16

Problem jest inny - Chińczykom chcą płacić więcej niż proponują
Polakom....Przynajmniej w LG, pewnie na budowach tak samo. W końcu
musi im się opłacać tu przyjechać.

[#18] Re: Euro2012 Polska - Ukraina

@Kaczus, post #17

Chińczycy - Chińczykami ale nie jadę na Euro do Łodzi bo się Widzew z Łkas-em dogadać nie mogli ja k to w Mediolanie niestety
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem