[#1] ktoś włamał mi się na pocztę
Jak w temacie... proszę nie otwierać mejlów z tego konta do czasu aż nie wyjaśnię sprawy, czyli aż dojdzie formularz do administratora serwera na o2.pl z prośbą o zmianę hasła.

tymczasowa skrzynka to jimiche@cactoos.net, i na nią prosze kierować wszelkie e-maile.

[#2] Re: ktoś włamał mi się na pocztę

@jimiche, post #1

To są jeszcze ludzie, którzy nie wiedzą, że poczta na o2.pl jest dziurawa jak sito? Zakładanie tam konta to szczyt niefrasobliwości - delikatnie mówiąc.

[#3] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@Grzegorz Kraszewski, post #2

mnie dobże słuzy o2 ;P

[#4] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@arti4-92, post #3

to dobrze :D

[#5] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@x3nU, post #4

ok, po jutrze wracam do moje orty się skończą ;P

[#6] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@arti4-92, post #3

Innym też twoje konto dobrze służy :)
[#7] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@jimiche, post #1

Ja bym sie chetnie wlamal no konto mojej bylej dziewczyny na o2, moze ktos wie jak?

[#8] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@vi-bee, post #7

ŚĆIUNGINIJ HAKERZKIE TOOLZY.

[#9] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@vi-bee, post #7

Brutus...

[#10] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@pwe, post #9

Bardzo mądrze, brute-force rula Jeśli już to jakiś XSS (spora część o2 jest na to podatna, nie wiem czy poczta), ale to nie forum h4x0rskie chyba więc z mojej strony EOT.

[#11] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@Grzegorz Kraszewski, post #2

Dobra zmieniłem pocztę w profilu. Jeszcze jakoś muszę powiadomić ludzi którzy piszą do mnie na starego e-maila.

[#12] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@vi-bee, post #7

Przed włamaniem polecam do lektury artykuł 278 i 278 kodeksu karnego :)

Podobnie jak autorowi postu - może zażądaj wyciągów z o2.pl kto i kiedy łączył się z twoim kontem, jakie wpisał hasło i wtedy jakieś małe zawiadomionko na Policję? Sprawa do udowodnienia po ip :)

Ostatnia modyfikacja: 14.07.07 19:18
[#13] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@aMifan, post #12

> artykuł 278 i 278 kodeksu karnego :)

278 i 278?... Bracia bliźniacy??... No bez jaj!!... :P

> Sprawa do udowodnienia po ip :)

Chyba, że włamywacz łączył się za pośrednictwem Proxy, które nie prowadzi logów. Wtedy nic nie zrobią... ;-/
[#14] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@arti4-92, post #3

Mi dobrze sluzy Interia.pl.
Zas ostatnio kieruje sie w strone Gmail.
Logowanie z szyfrowaniem, praktycznie zero spamu.
[#15] Re: ktoś włamał mi siê na pocztê

@kwolf, post #14

To jeszcze są serwery, które pozwalają na logowanie się otwartym protokołem?

[#16] Re: ktoś włamał mi się na pocztę

@mosfet, post #15

W O2 można było się logować do niedawna i tak, i tak (dostępny był zarówno protokół szyfrowany jak i nie). Czy nadal tak można to nie wiem - musiałbym sprawdzić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem