[#1] Firefox 3
Wszedze pisza ze premiera nowego firefoksa 17 czerwca, a ja dzisiaj zainstalowalem aktualizacje ubuntu i zauwazylem ze takze firefox 3 zaktualizowal sie z bety do pelnej trojki.
Czyzby na linuxa premiera byla wczesniej czy o czyms nie wiem?

Ostatnia modyfikacja: 15.06.2008 11:48:11
[#2] Re: Firefox 3

@vi-bee, post #1

Po czym wnosisz że to pełna wersja 3ki?
Niedawno oficjalnie "pełny" RC3 wyszedł, a najnowsza wersja to nightly build (2008061406)

[#3] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #2

Bo jest tak napisane w opisie programu. Poza tym dziala wreszcie download helper ktory z betą nie chcial wspolpracowac.

[#4] Re: Firefox 3

@vi-bee, post #3

> Bo jest tak napisane w opisie programu.
Czyli? Jak pisze Mozilla Firefox 3 to nic nie znaczy, oficjalnie chyba raczje jeszcze nie wyszedł, bo nie widzę nigdzie newsów.

> dziala wreszcie download helper ktory z betą nie chcial wspolpracowac.
Dokładnie, pominęły Cię jeno te poprzednie kilka bet od których już niektóre wtyczki zaczęły działać. ;)
Podobnie Flashgot, NoScript, i długo by tak wymieniać.
To zasługa twórców wtyczek a nie Firefoxa.
Pozatym wiesz o tym że w każdej wtyczce możesz wymusić kompatybilność?
Zainstaluj Nightly Tester Tools.
Pewno, nie zawsze to działa, ale rzekłbym że w 80% przypadków tak ;)

Ostatnia modyfikacja: 15.06.2008 12:23:57
[#5] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #2

[#6] Re: Firefox 3

@vi-bee, post #5

Nie ma jeszcze. W ogole chca pobic rekord Guinessa w pobieraniu plikow i beda dawali znac zapisanym osobom na maila. Ja sie zapisalem a takiej informacji jeszcze nie dostalem wiec spoko:)

[#7] Re: Firefox 3

@Lorak, post #6

A tymczasem jest nowa wersja Opery. Renderuje Acid test na 83 pkt (wczesniej tylko 46).

[#8] Re: Firefox 3

@Lorak, post #6

Zdaje mnie się, czy Godzina Zero (tm) to dziś o 19:00 naszego czasu?

[#9] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #8

W sieci już można pobrać finalnego FF3.
Wyciekło....

[#10] Re: Firefox 3

@pwe, post #9

Nic nie wyciekało, choć u mnie ciągle pada, jeno najnormalniej w świecie Mozilla wstawiła na swój FTP.
Godzina Zero (tm) czyli bicie rekordu prawdopodobnie nastąpi o 19:00 i dopiero wtedy muszą sciągać wszyscy Ci którzy chcą w tym wziąć udział.

---=== WYEDYTOWANO ===---
http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0/win32/pl/

We're not quite ready yet!

We're just as excited as you are for our upcoming release, but we're still putting the finishing touches on Firefox 3: preparing the new mozilla.com website, getting our severs ready for downloads, and doing our final pre-launch checks. You can follow our progress if you'd like!

The files in this directory are - for now - only meant to be used by our testers. Downloading them directly can harm our ability to distribute Firefox efficiently, and will also not be counted as part of our attempt to set a Guiness World Record for the most software downloads in a day.

If you'd like to be notifed the minute that we launch, please go to sign up for Download Day. Or just head over to getfirefox.com on Tuesday, June 17th after 10am PDT.

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 17:31:26
[#11] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #10

http://www.softpedia.com/get/Internet/Browsers/Mozilla-Firefox-Final.shtml

[#12] Re: Firefox 3

@pwe, post #11

Dzięki za linka, ale pozwolisz, że się powtórzę...
Finalny Firefox 3 JEST JUŻ DOSTĘPNY na ogromnej ilości stron, gdyż sama Mozilla (niespodzianka!) go udostępniła.
Jeśli natomiast chcesz wziąść udział w biciu rekordu, ściągasz go tylko i wyłącznie z linka który zostanie udostępniony o 19:00 naszego czasu.
Nie, nie wystarczy zaktualizować się w programie.

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 18:52:13
[#13] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #12

Wiem, wiem teraz rozumiem.
I mimo wielu stron nie mogę znaleźć polskiej finalnej wersji...

[#14] Re: Firefox 3

@pwe, post #13

To może sprawdź oficjalną stronę którą podałem 4 posty wyżej a nie szukaj na "wielu stronach"?

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 18:57:28
[#15] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #14

No jest 19:00 i już pobieram z tego adresu co dałeś :P

[#16] Re: Firefox 3

@pwe, post #15

Matko, pwe, czy Ty mnie czytasz? Błagam...
Link który podałem, to oficjalny serwer FTP Mozilli - ten z którego reszta stron z oprogramowaniem ma ostatecznego Firefoxa 3, i ten o który Tobie zdaje się chodzi cały czas.

Jeżeli chcesz wziąć udział w trzaskaniu rekordu, pobierasz link który powinien się pojawić na oficjalnej stronie podanej jeszcze wyżej
---> SpreadFirefox <---.

---=== WYEDYTOWANO ===---
I oto niniejszym nastała godzina 19:00, i z powyższą stroną nie mogę się połączyć... ;)

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 19:14:34
[#17] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #16

na liscie aktualizacji mojego ubuntu tez jeszcze nie ma

[#18] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #16

Nie tylko Ty...
Za dużo ludzi się rzuciło i serwery padły jeszcze przed 19:00
[#19] Re: Firefox 3

@vi-bee, post #17

Biorąc pod uwagę że SpreadFirefox padła a wraz z nią serwer FTP, można podejrzewać że strony z której pochodzą uaktualnienia również. ;)

Jak dobrze że uaktualniłem się do najnowszej nightly build 2008061704 po południu.

[#20] Re: Firefox 3

@APC74, post #18

Nie ma co, przygotowali sie do bicia tego rekordu...

[#21] Re: Firefox 3

@APC74, post #18

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 19:57:31
[#22] Re: Firefox 3

@Mat, post #20

Chwila, może coś nie doczytaliśmy, albo źle czy cuś, a to miał być jakiś rekord w stylu "ile wytrzymamy bez oficjalnego serwera naszego ukochanego liska"?
Może coś jak dzień bez komputera ;)

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 20:04:01
[#23] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #22

pomysł

To by wszystko wyjaśniało... ;)
[#24] Re: Firefox 3

@APC74, post #23

Ludzie!!! Ludzie!!! Się połączyłem!!! <---------- ;)
Aż strach klikać przycisk [POBIERZ FIREFOKSA 3]

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 20:06:25
[#25] Re: Firefox 3

@5h00n4y, post #24

[#26] Re: Firefox 3

@Mat, post #20

tak sie wczesniej zastanawialem jak oni maja zamiar to zrobic, wiedzac jak zachowuja sie nadmiernie oblężone strony

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 22:02:36
[#27] Re: Firefox 3

@vi-bee, post #26

Kurde sa wyniki. Co ciekawe wiecej osob pobralo Foxa np na Litwie niz w Polsce...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem