[#1] Amiga w encyklopedii WIEM
Jak Wam się podoba opis hasła Amiga w WIEM (jak podano na stronie Hasło opracowano na podstawie "Słownika informatycznego" Wydawnictwa HELION. Autor: Piotr Adamczewski ISBN 83-7361-645-4. Rok wydania 2005. )?

http://portalwiedzy.onet.pl/133754,,,,amiga,haslo.html

Zwracam uwagę na trzy ostatnie zdania ;)

[#2] Re: Amiga w encyklopedii WIEM

@grxmrx, post #1

No super. Zerkam na allegro i widzę masę Amigi 500 i 3000. Super, że firma AmigaOne produkuje nowe modele Amig. Pewnie ten nowy model nazywa się Amiga Inc :)

Nieźle się uśmiałem czytając to. napisałem maila do redakcji WIEM. Ciekawe czy odpiszą.

Benedykt

[#3] Re: Amiga w encyklopedii WIEM

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Nie zapominajmy o Hyperionie którego stworzył AmigaOS

[#4] Re: Amiga w encyklopedii WIEM

@grxmrx, post #1

od	Benedykt 
do	serwisyedukacyjne(at)portal.onet.pl
data	19 lipca 2008 11:04
temat	Hasło Amiga w WIEM
wysłana przez	gmail.com

ukryj szczegóły 19.07 (2 dni temu)

Odpowiedz

Witam. Co za impotent napisał to hasło?

Witam. Co za impotent napisał to hasło?

http://portalwiedzy.onet.pl/133754,,,,amiga,haslo.html

Roi się od błędów i przekłamań. Na portalach Amigowych nawet śmieją się z tego serwisu. Ciekawe mnie kiedy Amiga 3000 była najpopularniejszym modelem skoro wyprodukowano go w małej ilości i od kiedy to Amiga one jest firma? Do dzisiaj byłem pewny, że jest to najnowszy model Amigi a nie firma.

Późniejsze modele pozwalały emulować działanie komputerów klasy IBM PC

także Ciekawe co na to moja Amiga 500. Pewnie się uśmieje. Ma zainstalowany emulator ibm co prawda leciwego ale to ibm. Nawet Amiga 1000 potrafiła emulować peceta :)

Pozdrawiam. Benedykt Dziubałtowski

od	Serwisy Edukacyjne Onet.pl 
do	Benedykt 
data	21 lipca 2008 14:25
temat	RE: Hasło Amiga w WIEM
wysłana przez	portal.onet.pl

ukryj szczegóły 14:25 (39 minut temu)

Odpowiedz

Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Hasło pochodzi ze słownika informatycznego wydawnictwa Helion. Zostanie zatem wprowadzone nowe hasło.

pozdrawiamy

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia modyfikacja: 21.07.2008 15:07:06
[#5] Re: Amiga w encyklopedii WIEM

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Pięknie, ładnie i bez nerwów.
Ale powinni sprawdzić to zanim coś opublikują.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem