[#1] PC- switch - Amiga
Ostatnio nie mam neta w domu. PC nie dostaje adresu IP. Amiga podłączona jest kartą sieciową do switcha. PC też jest podłączony do tego switcha. I w takiej konfiguracji bez neta(brak ISP) oba komputery nie widzą się. Czy można ustawić PC i Amigę tak aby oba komputery widziały się? Czy jest jakiś rozkaz ustawiający IP adres na piecu? Jak to skonfigurować? Ktoś może próbował? Internet powinienem mieć w ciągu paru tygodni ale do tego czasu chciałbym mieć możliwość przesyłania danych pomiędzy PC-Amigą. Czy może trzeba połączyć bezpośrednio kartami sieciowymi Ami i PC?

[#2] Re: PC- switch - Amiga

@Tomski, post #1

Ustaw adresy IP z tej samej puli np. 192.168.0.x
Postaw na PC serwer FTP, a klienta na Amidze i bedzie mogl przysylac dane
[#3] Re: PC- switch - Amiga

@Norbert, post #2

Dzięki za info. Miałem chyba pomroczność jasną albo ciemną od czasu prób z połączeniem do wczorajszego wieczora. Wczoraj siadłem i ustawiłem wszystko z marszu. Śmiga połączenie pomiędzy Ami a PC. Wy edytowałem połączenie sieciowe w PC wpisując odpowiedni adres, w tym wypadku 192.168.1.3.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem