[#1] Co na kaca
co polecacie na kaca?!
[#2] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #1

Szklankę wody. Zamiast :)
[#3] Re: Co na kaca

@madman15, post #2

Wypiłem już ze dwa litry wody i nadal suszy :(
[#4] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #3

Podobno na kaca najlepsza ciężka praca ;) ale osobiście nie przepadam za tym rozwiązaniem.

Pozdrawiam rotfl

[#5] Re: Co na kaca

@Ciapo, post #4

szklanka octu pomaga i polecam
[#6] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #1

http://www.nokaut.pl/medycyna-konwencjonalna/alka-prim-lek-przeciwbolowy-lek-na-kaca-10tabl-musujacych.html

[#7] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #1

Jeżeli jeszcze jesteś na bani, to Karmi lub wodę mineralną wysoko mineralizowaną, głownie chodzi o magnez. Do tego przyda się rosołek.

Gdy już nie masz bani, tylko podle się czujesz, to wypij jedno piwo alkoholowe - ma wszystkie potrzebne witaminy, a alkohol dodatkowo znieczula.
Możesz też wypróbować multiwitaminę w tabletkach. Najlepiej dwie, uniwersalną i magnezową. Niezdrowe to jest, ale kac mija po tym najszybciej. :)
[#8] Re: Co na kaca

@Andrzej Drozd, post #7

Hm, a co gdy na alkohol nie możesz patrzeć, bo wiesz że pierwszy łyk zafunduje taką płukankę żołądka, jakiej nie pożałowaliby ci w szpitalu po połknięciu czegoś niebezpiecznego dla zdrowia i życia? Ja właśnie zawsze tak mam po ciężkim przepiciu na drugi dzień - wystarczy widok kumpla spokojnie pociągającego coś z woltażem i już robi mi się niedobrze.

[#9] Re: Co na kaca

@cpt. Misumaru Tenchi, post #8

Mam to samo, dlatego wolę nie dopuszczać do takich sytuacji :P
A jeśli już mi się takowa przytrafi, to piję gorzką herbatę :)

[#10] Re: Co na kaca

@Katiria, post #9

A mi nie pomaga absolutnie nic. Żadne herbatki, wody, uzupełnianie magnezu, jedzenie, drzemka w trakcie dnia, po prostu kompletnie nic. Zdycham przez calutki dzień, to znaczy od momentu obudzenia się aż do pójścia spać. Dopiero po przespaniu nocy po skacowanym dniu jestem jak nowo narodzony. I właśnie dlatego też staram się nie dopuszczać (za często :)) do takich sytuacji, bo wiem że u mnie dzień na kacu to dzień przechorowany i stracony, choćbym stawał na głowie.

[#11] Re: Co na kaca

@cpt. Misumaru Tenchi, post #10

wypylem ocet i sie porzygalem. dzienki wszystim za porady
[#12] Re: Co na kaca

@cpt. Misumaru Tenchi, post #8

Znam twój ból i znam diagnozę. Po prostu pijesz wódkę albo inne jabole (szampany).
Ja tego kwasu nie piję od 10 lat. Piję piwo, nie żygam i nie mam strasznego kaca. :)

Ostatnia modyfikacja: 14.11.2010 10:55:29
[#13] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #11

wypylem ocet i sie porzygalem. dzienki wszystim za porady

Dobrze ci tak, nie pijesz piwa, to żałuj :P
[#14] Re: Co na kaca

@Andrzej Drozd, post #13

wode chlalem win nie pije juz misiac
[#15] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #14

Wódka to syf, ale to jest jeszcze nic - do wódki musisz zapijać, jeszcze gorszym syfem. Masz czysty koktajl mołotowa, choć w ratach. ;)
Wódka jest dobra dla starych babć. Setka z rana i nic więcej.
Jak masz długą imprezę to tylko piwo. Organizm sam wie czy dalej pić, czy już dać spokój. Piwo jest prawie jak chleb, w razie czego ciężko się przejeść. Dodatkowo po piwku chce się jeść, także na kacu i to jest najlepszy sposób na kaca.
Chodzi też o dobre piwo, czyli przyjmijmy że normą jest np. Tyskie, a nie jakieś mocne "koktajle".
[#16] Re: Co na kaca

@Andrzej Drozd, post #15

ja nie zapijam bo nie zdrowo tak piwo lubiem alem siem szybko pely robiem i tyskie lubiem
[#17] Re: Co na kaca

@Workbench1.3, post #16

alem siem szybko pely robiem

Bo ja chcesz sie panie "upierdzielić" (Ferdek Kiepski Rulez!), to wódka ci zgonem. :P
[#18] Re: Co na kaca

@Andrzej Drozd, post #17

na kaca cukier i magnez aby dożywić organizm i woda naturalnie.. podczas picia tłuste potrawy bo alkohol łączy się z trójglicerydami i można więcej wychlać.. to z medycznego punktu widzenia.. a z praktycznego? nie wiem nigdy nie mam kaca..

[#19] Re: Co na kaca

@AdamZeku, post #18

Aha, nie dopuszczasz do kaca. A ja polecam pograć w Superfrog-a. Mi to pomaga.

[#20] Re: Co na kaca

@parallax, post #19

Ja polecam nie pić :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem