[#9]
Re: Commodore USA - nowa odsłona
@tomek,
post #1
Chyba jednak nie można tej "korporacji" traktować poważnie. Strona ładna, stylowa z ładnymi raytracingami ale zastanawia mnie ten Amiga Workbench 5.0.. Poza tym wszystkie komunikaty są takie ogólnikowe, napisane jest to co ma powstać. Zajmie to tej firmie jeszcze wiele lat nim te zapowiedzi przyjmą jakąkolwiek postać. O ile w ogóle cokolwiek z tego powstanie.
To co się obecnie dzieje powoli pozwala mi przypuszczać, że droga jaką przybrał Hyperion Entertainment i A-Eon jest drogą słuszną, no i ich produkty są rzeczywistością, program beta-testingowy płyty AmigaOne X1000 jest w toku, tak samo program beta-testingowy AmigaOS4.1 dla maszyn klasycznych. Trzeba im zaufać i zainwestować w ich produkty, a nie pisać, że robią podróbki Amigi. Raczej to co wyprawia C=USA jest tworzeniem podróbek - zauważcie, że stosują to samo nazewnictwo i numery istniejących już modeli!
Niech AmigaOneX1000 będzie przyszłością Amigi! Ja nie obiecuję, że od razu zakupię ten komputer, bo koszt jest bardzo duży, ale włożę wszystkie starania by jeden egzemplarz zakupić (będę oszczędzał pieniądze). Jestem za tym by historia Amigi szła do przodu, a stanie się to, jeśli Hyperion/A-Eon odniosą sukces finansowy wśród obecnych Amigowców (czyli planowanej grupie docelowej), choć mam nadzieję, że znajdą też nowych klientów. I mam nadzieję, że wkrótce wypuszczą też nowe tańsze modele AmigaOne.
Niestety wniosek jest prosty, Amiga Inc. próbuje za wszelką cenę zdobyć fundusze na działalność, oby im udało się odsprzedać trochę tych praw, ale niech nie robi to dodatkowego zamieszania. C=USA robi jednak farsę stosując to samo nazewnictwo i numery istniejących modeli, bo jest to niepoważne zachowanie. Jeśli zależy komuś na przyszłości Amigi to powinien jednak zainwestować w jakiś z nowych modeli AmigaOne. Takie jest moje prywatne zdanie.