[#1] Commodore USA - nowa odsłona
Nowa odsłona strony:

http://commodoreusa.net/

[#2] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #1

Niektóre rendery są fajne.

[#3] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@parallax, post #2

A tu już nie rendery:
http://commodoreusa.net/CUSA_C64Prototype.aspx

zastanawia mnie dlaczego zdjęcia zrobiono w łazience :D

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2010 15:33:10
[#4] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #3

Bo tam mają trzy gniazdka i mogą jechać na trzy lutownice na raz i nie przenieśli tej obudowy z płytką do salonu, bo może nie ład był na stole :D

[#5] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #3

Raczej w kuchni. Po co w łazience taki blat?

Anyway, ciekawe. Wytrąca z ręki argument tym, którzy twierdzą, że C=USA nic nie pokazało poza renderami.

Ale te "nowe Amigi" z ich nowej strony brzydkie trochę - tzn. jeśli Commodore x64 ma wyglądać podobnie jak oryginał, to czemu Amigi 1000x, 2000x i 3000x wygladają jak zwykłe pecetowe obudowy typu Home Media (no, może z wyjątkiem krowiastej A2000x)?

[#6] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #3

Słowo-klucz to "mydelniczka". ;]

[#7] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@recedent, post #5

Może taki mu odpowiadał ;)

[#8] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@recedent, post #5

Raczej w kuchni. Po co w łazience taki blat?

Taki blat można jeszcze przeżyć w łazience, ale zmywarkę do naczyń Whirlpoola raczej już nie

Coś mi się zdaje, że z braku lokalu firmowego, foto - sesja odbyła się w ramach dni otwartych "Łazienka dla Ciebie"
[#9] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #1

Chyba jednak nie można tej "korporacji" traktować poważnie. Strona ładna, stylowa z ładnymi raytracingami ale zastanawia mnie ten Amiga Workbench 5.0.. Poza tym wszystkie komunikaty są takie ogólnikowe, napisane jest to co ma powstać. Zajmie to tej firmie jeszcze wiele lat nim te zapowiedzi przyjmą jakąkolwiek postać. O ile w ogóle cokolwiek z tego powstanie.

To co się obecnie dzieje powoli pozwala mi przypuszczać, że droga jaką przybrał Hyperion Entertainment i A-Eon jest drogą słuszną, no i ich produkty są rzeczywistością, program beta-testingowy płyty AmigaOne X1000 jest w toku, tak samo program beta-testingowy AmigaOS4.1 dla maszyn klasycznych. Trzeba im zaufać i zainwestować w ich produkty, a nie pisać, że robią podróbki Amigi. Raczej to co wyprawia C=USA jest tworzeniem podróbek - zauważcie, że stosują to samo nazewnictwo i numery istniejących już modeli!

Niech AmigaOneX1000 będzie przyszłością Amigi! Ja nie obiecuję, że od razu zakupię ten komputer, bo koszt jest bardzo duży, ale włożę wszystkie starania by jeden egzemplarz zakupić (będę oszczędzał pieniądze). Jestem za tym by historia Amigi szła do przodu, a stanie się to, jeśli Hyperion/A-Eon odniosą sukces finansowy wśród obecnych Amigowców (czyli planowanej grupie docelowej), choć mam nadzieję, że znajdą też nowych klientów. I mam nadzieję, że wkrótce wypuszczą też nowe tańsze modele AmigaOne.

Niestety wniosek jest prosty, Amiga Inc. próbuje za wszelką cenę zdobyć fundusze na działalność, oby im udało się odsprzedać trochę tych praw, ale niech nie robi to dodatkowego zamieszania. C=USA robi jednak farsę stosując to samo nazewnictwo i numery istniejących modeli, bo jest to niepoważne zachowanie. Jeśli zależy komuś na przyszłości Amigi to powinien jednak zainwestować w jakiś z nowych modeli AmigaOne. Takie jest moje prywatne zdanie.

[#10] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@Minniat, post #9

C=USA robi jednak farsę stosując to samo nazewnictwo i numery istniejących modeli

wygląda na to, że jednak nie:

MODEL: AMIGA 1000x
FORM FACTOR: Desktop
MOTHERBOARD FORM FACTOR: Micro ATX
EXPANSION SLOTS: 2 x standard full height expansion slots (optional riser)
COOLING: 1 x 60mm blower fan
EXTERNAL DRIVE BAYS: 1 x 5.25" slimline slot loading optical drive
INTERNAL DRIVE BAYS: 1 x 3.5" hard drive
DISPLAY: OLED display kit (optional), 100% Windows MCE compatible
REMOTE CONTROL: IR and remote kit (optional), 100% Windows MCE compatible
DIMENSIONS: Including feet, W:435mm x H:74mm x D:401mm (WxHxD)
DIMENSIONS: Excluding feet, W:435mm x H:57mm x D:401mm (WxHxD)
PSU SUPPORT: SFTX, Flex ATX, DC/DC adaptor kit
IEEE 1394/FIREWIRE PORTS: 1
USB 2.0 PORTS: 2
CARD READERS: CF, MS, SD, XD
AUDIO INPUT: Yes
AUDIO OUTPUT: Yes
COLOR: Black
INCLUDES: Magnetically locking ports and card reader door, drive cage rubber vibration grommits, screw driver, handling gloves, user guide.

[#11] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@przemysław, post #8

le zmywarkę do naczyń Whirlpoola

to mnie zmyliło!! myślałem, ze pralka...

[#12] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@Minniat, post #9

zastanawia mnie ten Amiga Workbench 5.0.

mnie też tym bardziej, że w sprawę zamieszana jest znana w środowisku AROS-a osoba...

[#13] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #3

Wyglada na to, ze zainteresowanie nowymi amigami commodor-a jest tak wielkie ze padly im serwery :D No chyba ze "zapomnieli" zaplacic rachunki

[#14] Re: Commodore USA - nowa odsłona

@tomek, post #1

A tutaj źródło nowych rzeczy od Commodore USA:

http://www.aumro.com/index.html

Jeszcze tylko Linux z GUI look'n'feel amigowym i voila, nowa Amiga 1000x gotowa!

BTW, można też zostać dystrybutorem :)

http://www.karmadigital.com/distribution.html

Ostatnia modyfikacja: 06.01.2011 12:02:30
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem