[#1] Koniec piractwa?
http://technowinki.onet.pl/specjalne/ces-nowosci/koniec-piractwa,1,4097752,special-art.html Moim zdaniem to chyba samobój Intela, no i AMD będzie królem.
[#2] Re: Koniec piractwa?

@Ender, post #1

AMD rulez! Miałem AMD-ka już od 486. Poza tym AMD zaczyna się od tych samych liter, co Amiga, a to nie może być przypadek.

[#3] Re: Koniec piractwa?

@snajper, post #2

[#4] Re: Koniec piractwa?

@Ender, post #1

Spoko. Idealistów mamy nie tylko w świecie Amigi. ;)
Ten projekt po prostu umrze, bo stworzył go jakiś 16-latek.
Ideały, ideałami, a jeść trzeba :)

"Nikt głodnych ludzi nie nakrami wierszem" :)
[#5] Re: Koniec piractwa?

@Andrzej Drozd, post #4

Haha, doczytałem że chodzi Łorner Bros. Chyba im się coś poprzewracało. Ludzie i tak pójdą do kina lub oglądną film na nieshakowanych pecetach. :P
[#6] Re: Koniec piractwa?

@Andrzej Drozd, post #5

1. (..)"która ma uniemożliwić kopiowanie przesyłanych strumieniowo filmów"

2. Intel podpisał porozumienie z Warner Bros. Digital Distribution, który przygotuje 300 tytułów w rozdzielczości HD

Po pierwsze strumieniowo to nie obejmuje rapidy itd., a po drugie nie każdy "musi" w HD.

Czyli ogólnie tak szokujący news, że ten kogo stać to i tak kupi, ten co ma wypożyczalnię filmów blisko domu to wypożyczy film, a jak nie to zadowoli się DVDRip.

Chyba tylko szukają rozgłosu?

[#7] Re: Koniec piractwa?

@kjb, post #6

że ten kogo stać to i tak kupi

Bo głupi. A Jan mu jeszcze wydepiluje paznokcie, piwko poda i laptopa z MacOS. Kto mu napisze jeszcze tekst to nie wiem :P
[#8] Re: Koniec piractwa?

@Andrzej Drozd, post #7

>że ten kogo stać to i tak kupi

Bo głupi.

Mam na myśli, że ten kogo stać to kupi film, a nie grzyba z procesorem Intel który posiada to śmieszne (jak dla mnie) zabezpieczenie.

[#9] Re: Koniec piractwa?

@kjb, post #8

A nie lepiej iść do kina, a kasę za film wysłać dla potrzebujących w trzecim świecie?
[#10] Re: Koniec piractwa?

@Andrzej Drozd, post #9

Oczywiście można do kina, można nie mieć czasu i wypożyczyć film, a obojętnie którą z opcji się wybierze - jak film będzie dla mnie czymś kultowym... CHCĘ GO MIEĆ! Kupię go :) Zawsze gdy będę miał ochotę wyciągnę oryginalne etui z filmem w środku i odpalę :)

P.S. Jak mnie nie stać na film, to i tak nie wyślę kasy dla potrzebujących :)

[#11] Re: Koniec piractwa?

@kjb, post #10

No tak. Każdy w coś wierzy, np. w filmy w świetnym etui.

A my głupi nabijamy się z katoli :)
[#12] Re: Koniec piractwa?

@Andrzej Drozd, post #11

Andrzeju, mam oryginalny film "Projekt A.P.E.X" w "świetnym etui", bo to nie pirat na CDR w kopercie. I to mnie cieszy, mimo iż ten film jest z 1994 i według wielu ludzi może być kupą nie wartą obejżenia.

Kupić oryginalny film to jedno, a nabijać się z katoli to drugie :P

[#13] Re: Koniec piractwa?

@kjb, post #12

Kupić oryginalny film to jedno, a nabijać się z katoli to drugie :P

No tak, ale zobacz, efekt jest ten sam, dopóki katole i zwolennicy jakiegoś filmu nie ingerują zabardzo w życie innych.

PS. Coby nie było. Jestem chrześcijaninem, choć w głowie mam buddyjskie sprawy. :) Chodzi o to, aby nikomu nie przeszkadzać. Tylko pomagać :)

Każda skrajność nie prowadzi do niczego. Każda barykada to tylko kolejny bezsens. Bo "każdy inny, wszyscy równi". :)
[#14] Re: Koniec piractwa?

@Andrzej Drozd, post #13

>Kupić oryginalny film to jedno, a nabijać się z katoli to drugie :P

No tak, ale zobacz, efekt jest ten sam, dopóki katole i zwolennicy jakiegoś filmu nie ingerują zabardzo w życie innych.

Jak kupisz sobie oryginał np. The Wall to nie ingerujesz w życie innych, ale jak ktoś postawi krzyż gdzie chce i będzie robił dym..

No ale obydwaj widzimy różnicę? :)

P.S. Która to była punkowa kapela, co śpiewała o anarchi, a jej członek dupoł na grubie żeby rodzina utrzymać ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem