[#1] Portal ze śmiesznościami
Witam,

zdaje sobie sprawę z faktu, że takich portali jest w sieci wiele ale ostatnio skończyłem autorski silnik pod ten serwis. Nie ukrywam, że chciałbym też się pochwalić tym co już jest. Stronka miała być początkowo jako akademicka motywatorka z różnymi pierdołami a przekształciło się w coś takiego. Moderowana, staramy się coś tam swojego rzucać. Generalnie staramy się coś tam nowatorskiego rzucić, żeby nie było to kopią kopii jakiegoś klona.

A tutaj taki mały przykład

Czekam na jakieś opinie. Czy się podoba czy nie, co można by zmienić a co jeszcze dodać.

Pozdrawiam i czekam na jakąś konstruktywną krytykę :)

[#2] Re: Portal ze śmiesznościami

@bigbadcompany, post #1

Portal jak portal. Piszecie że chcecie być alternatywą do demotywatorów i tak dalej. Po pierwsze po co reklamujecie konkurencję? Po drugie alternatywa powinna chyba dawać coś ekstra a nie być tylko kopią pomysłu. Ja tego czegoś ekstra nie widzę osobiście.

Graficznie nie ma się do czego przyczepić. Natomiast w dziale dowcipy przydałaby się jakaś korekta. Mnóstwo literówek, zdarzają się również ordynarne błędy ortograficzne.

Od strony technicznej - sporo linków do jakichś zaparkowanych domen, to tylko tak na próbę? Dwa obrazki w lewym górnym rogu nie ładują się. No i na koniec, czy profesjonalna firma webdesignerska BigBadCompany słyszała o istnieniu takiego narzędzia jak walidator HTML?

Ostatnia modyfikacja: 25.01.2011 11:50:26
[#3] Re: Portal ze śmiesznościami

@G. Kraszewski, post #2

Słyszała ale większość błędów walidacji pochodzi ze wstawki z facebooka zanim podorzucałem nowe rzeczy walidację przechodziło bezbłędnie. Co do tekstów zostały spreparowane z myślą pod google i pozycjonowanie. Coś trzeba napisać, nie musi to być jakieś wspaniałe ale nie mija się z prawdą.

Nie ukrywam, że trzeba ją doszlifować jeszcze ale każda uwaga jest dla mnie cenna i ciesze się, że ktoś tak szybko mi odpowiedział w moim temacie. :)

Ostatnia modyfikacja: 25.01.2011 11:58:34
[#4] Re: Portal ze śmiesznościami

@bigbadcompany, post #1

Partnerzy są the best OK

[#5] Re: Portal ze śmiesznościami

@bigbadcompany, post #3

Ciężko będzie Ci się wybić z tą stroną, ale może Ci się uda.

[#6] Re: Portal ze śmiesznościami

@parallax, post #4

Wszystkie domeny w partnerach są moje. Amiga base to następny projekt który będę realizował. Bez obaw PPA jest tylko jeden i nie mam zamiaru robić czegoś w podobie. Będzie to raczej zbiór moich prywatnych amigowych rzeczy, które zgromadziłem do dnia dzisiejszego :)

Z miłą chęcią wymienie się linkami z PPA jeśli administracja się na to zgodzi oczywiście :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem