[#1] Ciotka Kaczyńskiego
Jeżeli to prawda, zobaczcie kto był jego ciotką:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Julia_Brystiger

A on taki porządny, nie związany z komuną, w rodzinie same tradycje niepodległościowe. Napewno "Krwawa Luna" to jedna z tych "tradycji" :)

Ciotka Lecha i Jarosława Kaczyńskich, to dzięki jej staraniom bracia zostali zaangażowani jako aktorzy do filmu "O dwóch takich, co ukradli księżyc" (reż. Jan Batory).

[#2] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@aMifan, post #1

Hmm jestem w sumie apolityczny.

Ale nie podoba mi sie to ze ktos ujawnia tajemnice i szczyci sie tym ze ojciec czy matka czy ciotka czy kuzynka czy Bóg wie kto jeszcze tej osoby był tam a tamtym - to nie jest ok. Bo co dana osoba ma niby mieć z nią wspólnego? na pewno zachowanie świadczy o danej osobie a nie rodzina czy pokrewieństwo z kims tam.

[#3] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@aMifan, post #1

Sądziłem, że to jest portal Amigowców a nie POrtal POkemonów.

Jaruzelski miał przodków iście patriotycznych i antysowieckich... a kim się stał?
Kaczyński chciał odsunąć wszystkich komuchów i złodziei od władzy, dlatego został zlinczowany i osmieszany przez media i znienawidzony przez komuchów i POkemonowych sprzedawczyków.

[#4] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@aMifan, post #1

kłamczyński to hipokryta, kazdy wiedzial ze zyli sobie za komuny jak pączki w maśle dlatego tak bardzo ich nawet wtedy kazdy lubial

http://www.pudelek.pl/artykul/30057/olbrychski_kaczynscy_byli_bici_w_dziecinstwie/
[#5] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@aMifan, post #1

ktoś się pospieszył ... 1 kwietnia dopiero za 2 miesiące ...

[#6] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #4

Człowieku lodu sobie do głowy przyłóż, bo ja już tego linczu, hipokryzji i szczucia już nie mogę znieść. TVN24 i Polsaty najpierw zlinczowały L. Kaczyńskiego, później łkali teatralnie, że faktycznie przedstawiali go w złośliwy sposób (najgorsze ujęcia, złośliwe komentarze wytykające najdrobniejsze przejęzyczenie)... a potem mimo wszystko zabrali się za lincz drugiego Kaczyńskiego.

Za to Komorowskiemu nic nie wytkną, Donka zawsze w najlepszym świetle i po dupie głaszczą pomimo wszystkich oszustw z kampanii, podnoszenia podatków, nieudolności i kompromitacji fuszserek czy korupcji... i te wazeliniarskie zwroty "panów red'aktorów" do "pana premiera". Normalnie haftować się chce, albo wszystkich jedną miarą oceniać, albo spieprzać z takimi mediami Orwellowskimi.

A co gorsza oprócz idiotów i ignorantów internetowych podsycających falę nienawiści i linczujących Kaczyńskich i ludzi na nich głosujących (bo przecież wedle "inteligencji" POwskiej to "zmanipulowana ciemnota rydzyka i mohery") pojawiają się hipokryci z wydawało by się autorytetem tacy jak Olbrychski, który najpierw skomle, że w internecie są głównie zajadli PiSowcy szerzący agresje, a potem ględzi o bitych za dzieciństwa w szkole Kaczyńskich i nazywa ludzi głosujących na PiS głupkami, ćwok jeden. Normalnie krew się w żyłach gotuje na takie chamstwo, bezczelność, manipulacje, propagande i MEGAHIPOKRYZJĘ!

Hołdys też się popisał ostatnio policzkując przed kamerami TVNu Kukiza... nic tylko POwska kulturka przy jednoczesnym tłumaczeniu się, że "my tylko jesteśmy stroną reakcyjną, to PiS atakuje!"

Nie pisałbym tego, ale jak już nawet na PPA widzę ten fanatyzm, obsesję i nienawiść z której niektórzy są dumni to szlag mnie trafia normalnie.

Nawet takie wydarzenia jak z przed kilku miesiecy w Lodzi tez otumanionym fanatykom antypisowskim nic nie daja do zrozumienia. Gosciu zamordowal dzialacza PiSu, wykrzykiwal hasla, ze chce zabic Kaczynskiego, wczesniej nalezal do PO, ale naturalnie tacy jak Niesiolowski i inni nie sa w stanie sie opamietac i przyznac, ze sami szerza te pogarde i nienawisc do PiSu, tylko twierdza wrecz i dalej ze wypadek w Lodzi to wina PiS i ten "wariat" mogl/chcial zabic takze kogos z PO.

Normalnie rece opadaja, to tak jakby stwierdzic, ze Hitler i Goebbels przypadkiem wymordowali tylu Zydow i co czwartego Polaka, bo rownie dobrze mogli wyrznac Niemcow, albo Norwegow wiec nie ma co z Polakow i Zydow robic ofiar. Otrzasnijcie sie na Boga wreszcie, bo zaczynam sie martwic o przyszlosc moich dzieci w kraju takich zaporgramowanych medialnie na szczucie idiotow.

W swietle tego wszystkiego oraz tego watku na forum mozna by jeszcze tylko rzypomniec ze polski badacz pan Minakowski sprawdzil i Komorowski z Kaczynskim sa spokrewnieni. Natomiast idac dalej, to zona Komorowskiego (tzw. pierwsza dama) ma w swojej przeszlosci i rodzinie nie wiele wspolnego z ruchem wolnosciowym a wrecz przeciwnie. Najprawdopodobniej z tego powodu tak malo sie o niej pisze i mowi, bo cos moglo by sie wymknac z pod kontroli i obruszyc Polakow.

Ostatnia modyfikacja: 31.01.2011 08:50:39
[#7] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Duracel, post #6

Kolega sobie natomiast ten lód odłozy bo widze rozum zamarzl :) Tu nie wolska
[#8] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Duracel, post #6

Bo to drogi kolego nazywa się wolne i obiektywne media w POlsce. To co się dzieje to zagrania rodem z PRL-u tylko pod płaszczykiem wolności słowa (nie zamierzam bronić Jarka, szanowałem tylko Lecha). Jest taki fajny cytat w "Nie-Boskiej komedii" Krasińskiego (jak to leciało - byłem w Waszym obozie, widziałem dziki tłum, widziałem stare zbrodnie przyodziane w nowe szaty - jakoś tak).
[#9] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #7

Jednym zdaniem potwierdzasz wszystko co napisalem wyzej.

To juz nawet nie jest smieszne, to jest zalosne niebezpieczne, i powinno sie leczyc. Tylko kto ma was leczyc skoro mimo tak ewidentnych Orwellowskich symptomow i zachowan nie jestescie swiadomi swojej choroby i to jest najbardziej obludne i smutne... a i leczyc nie ma kto, bo w gruncie rzeczy kazde srodowisko dalo sie uwiesc tej chorobie obsesji i nienawisci, glownie media, ktore powinny was przywolywac do do otrzezwienia i pokazac, ze to chamskie i prostackie zagrywki.

Wasze podswiadome wytlumaczenie wlasnego chamstwa i nienawisci wyglada m.w. tak:

kocham Donalda, niecierpie Kaczorow - tj. jestem cool i jestem inteligentny... reszta to ciemnogrod ktory nalezy tepic.

I wy Kaczynskiemu bolszewizm zarzucacie? A jak nazwac te postawe?

Wolska? Jak ci zamontuje mikrofon i kamere na tydzien do domu lub pracy tak zebys o tym nie wiedzial, ze jestes "archiwizowany" to zobaczymy czy nie popelnisz zadnego przejezyczenia i innej "kompromitujacej" gafy. I potem bedziemy puszczac to do znuzenia i urabiac do miana tragikomedi narodowej.

Jakos zestaw gaf pana Komorowskiego z czasu ostatniej kampanii prezydenckiej nie byl meczony i urabiany do miana "kultowych" i nie przeszkadzal ani tobie ani innym otumanionym. Ot taka dziwna shizofrenia podwojnych standardow. Do analogicznych gaf wystarczy wam podlozyc jedynie nazwisko w informacji i jak to bedzie ktos z PO to was nie bedzie smieszyc, a jak bedzie to nazwisko kogos z PiSu to bedziecie boki zrywac takie to bedzie dowcipne.

Ja juz dawno mowilem, ze skoro dla was zamiast patriotyzmu i obrony polskiej racji stanu wazne sa takie aspekty jak poprawnie wymowiona pod nosem "wolska", wysoki wzrost i dobra prezencja, to trzeba bylo sobie Radka Majdana i Dorote Rabczewska, lub Jakimowicza i Jole Rutowicz wybrac na pierwsza pare. Swoja droga Sarkozy czy Putin z Miedwiediewem to istne kurduple ale jakos najbardziej w oczka was uwieral wzrost L. Kaczynskiego.

I na podsumowanie jeszcze tylko o panu Walesie (w koncu to Hydeprak)... glosowalem na tego buca dwa razy, potem patrzylem jak w iscie rekordowym tempie roztrwonil swoj autorytet i szacunek spoleczny. Wieszano na nim psy, ze prostak, warchol itd. i co? I raptem odzyskal szacunek opluwajac bylego Prezydenta i jego brata... raptem przestal byc dla was prostakiem i cwokiem a stal sie "wspanialym Lechem" i to mimo tego, ze w imie wlasnych, prywatnych zatargow z Kaczynskimi szafuje interesem i wizerunkiem Polski wygadujac takie glupoty ze czlowiek zaczyna sie na serio martwic, ze za te 5-10 lat na polskim Euro zamiast Sobieskiego, Chopina czy Kopernika beda chcieli tego prostaka umiescic.

Czekam juz jedynie w tej waszej "gorliwosci" pogladowej, ze w ramach waszej "ochrony demokracji" i oslawionej "tolerancji" liberalow zaczniecie na ulicy opaskami znaczyc wyborcow PiSu, oraz farba miejsca w ktorych zamieszkuja i przebywaja... a przeciez juz od dawna mimo iz rzadzi PO to... wszystko wina PiSu i Kaczynskich... idealnie pasuje to do frazy przytoczonej przez Endera.

Ostatnia modyfikacja: 31.01.2011 11:49:46
[#10] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Duracel, post #9

Typowa Paranoja i Schizofrenia (PiS). Spokojnie panie kolego. Dla mnie PO to jest poziom szamba a PiS to 100 pieter ponizej ;)

Na frustracje Goździkowa poleca nerwosol OK
[#11] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Duracel, post #9

Gdyby Kaczyński był taki za&**%*ty, to by wygrał wybory. I nie przeszkodziłoby mu w tym żadne TVN24 czy Wyborcza.

PiS mógł wygrać wybory, gdyby wystawili innego kandydata niż Jarosław. Ale wystawili go, bo chcieli pójść "po trupach do celu". Teraz mają za swoje. Sami są sobie winni.

A Kaczyński obraża sąsiadów swoimi głupimi "mądrościami" wypowiadanymi w TV. Trzeba mieć naprawdę płytką wyobraźnię żeby stwierdzić publicznie, że Polacy to najmądrzejszy naród, i zaraz po tym wymieniać od których narodów jesteśmy mądrzejsi.

Panie, tutaj nie potrzeba TVN24 żeby go ośmieszać, sam sobie robi koło "d".

I to że Tusk albo Komorowski są be, nie zmieni faktu jaki jest Kaczyński.

[#12] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Duracel, post #9

Duracel, podpisuje się obiema rękami pod tym co piszesz.

A krytykując obecnie nam rządzących to wypada chyba tylko napisać: totalna kompromitacja państwa polskiego, tak w sferze politycznej jak i gospodarczej... np. rządy Tuska w ciagu ostatnich 3 lat zwiększyły dług publiczny o ok 30-40% !!!! Każdy z nas, nawet każde dziecko zadłużone jest na ok 19000zl, o ile dobrze pamiętam, z czego 1/3 tej kwoty zawdzięczamy panu Tuskowi...
odbije się nam to wszystkim głęboką czkawkom... inna sprawa np. znaczenie Polski w Europie czy jak się zmieniła polityka zagraniczna Polski po wyborze Komorowskiego, zwrot o 180stopni, wąchanie się z postkomunistami tak w Polsce (np. casus Jaruzelskiego) jak w Rosji (uściski z Putinem)... zwalnianie krytycznych rządowi dziennikarzy czy zamykanie programów telewizyjnych... to wszystko przynoszą nam rządy PO, takie są fakty i żadne plucie na Kaczorów czy PiS tego nie zmieni.
PO to partia bezideowa której jedynym celem jest trwanie przy władzy... gdzie np. obiecane reformy którym to niby przeszkadzał ś.p. prezydent Kaczyński ? Ja się dziwię, że ludzie w Polsce nie wyszli jeszcze na ulice, na wzór Egiptu...
[#13] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Dopuser, post #12

Ja się dziwię, że ludzie w Polsce nie wyszli jeszcze na ulice, na wzór Egiptu...

Obyś nie wywróżył, bo u nas będzie znacznie więcej ofiar jak się twardy elektorat za łby weźmie.
[#14] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@aMifan, post #1

To Kaczyński ma ciotkę?! szczęka opada!

[#15] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@parallax, post #14

On odbija sie "czkawkom" Eh Ci prawdziwi Wolacy
[#16] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Ender, post #13

"Obyś nie wywróżył, bo u nas będzie znacznie więcej ofiar jak się twardy elektorat za łby weźmie.
"

Niestety, ale wolność można tylko wywalczyć za cenę krwi, a przynajmniej tak uczy historia... i problem nie w tym kto się weźmie za łby a raczej o co walczy, czy po której stronie stoi... w hipotetycznej sytuacji agresji Rosji na Polskę, podejrzewam, że połowa ekipy PO zaczęła by współpracę z Rosjanami celem utworzenia nowego PKWN, a to wszystko oczywiście w aurze głębokiej troski o Polskę czy głębokiego "patriotyzmu polskiego"...

ale i tak najważniejsza jest przecież ciotka/wujek/noga etc. Kaczyńskiego...
[#17] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #15

Widzę, że młody, wykształcony i z wielkiego miasta... ja ciemny moher... literówki mogą się zdażyć każdemu, jak sie nie używa autokorektora... napisz lepiej jakieś argumenty merytoryczne kontra wobec wypowiedzi Duracela... i daruj sobie wypowiedzi ad personam...
[#18] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Dopuser, post #16

Jasne, bo naród nie ma własnego zdania. PiS mial swoja szanse, skonczyl na smietniku historii. Psy szczekaja, karawana jedzie dalej.
[#19] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Dopuser, post #17

Nie offtopuj
[#20] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@aMifan, post #1

PiS hamował to co SLD+AWS nagnoili od 90 roku. PO dorwało się do władzy i co? skubią obywatela o 200% wieciej! niestety PiS nie potrafiło rządzić, choć dbało o obywatela to jednak świeżość na 1 miejscu w parlamencie nie ogarnęła szoku i nie dano jej 2 szansy.

Ja jestem szczesliwy że z tego "szamba" uciekłem. Jestem w kraju na 1 miejscu pod wzgledem zadowolenia z życia w kraju. I nie zamierzam wracać. Ja zrobiłem dla Polski wiele (wyuczyłem sie, poszedlem na ochotnika do woja, pracowałem socjalnie) ale oni mi pokazali fakacza! Więc myślę spieprzaj dziadu! i nara stąd - dzis jestem szczesliwy! a co bylo niedawno?

za 800zł/-mc do fabryki mi robili wielką rekrutacje! a dziś to ja zarabiam 900zł/dzien! i jestem doceniany!

sorka za OT ale musiałem ;) OK

[#21] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #18

A co ty tak o tym PiS? Nie zauważyłeś jeszcze, że od 3 lat rządzi Polską p. Tusk i kanciarze z PO? Masz bzika na punkcie Kaczorów i PiS ?
Poza tym co czyjaś ciotka ma wspólnego z Kaczyńskim ? A może chodzi o to, że to "czerwona" ciotka ? Jak w takim razie wytłumaczysz koligacje rodzinne żony prezydenta Komorowskiego ? Dlaczego Komorowski zaprosił Jaruzelskiego (symbol PRLowskiego zniewolenia) do doradzania mu w temacie Rosji ? Nie razi cię to ?

No ale ta ciotka/wujek/noga/but Kaczora przecież najważniejsze...
[#22] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Dopuser, post #21

Ja nie jestem zadnym zwolennikiem PO. Razi mnie margines spoleczny Paranoikow i Schizofreników pod wodza Jaroslawa Wielkiego zawsze dziewicy (ktory wypluwa z siebie takie rewelacje jak nie wezmie proszkow ze klekajcie narody) oraz ich happeningi typu komisja maciorowicza i wojna o "kżyrz"* pod pałacem. Gdzie sie nie obejrze to katastrofa smolenska i dziobek jarkacza od ktorych mi sie juz rzygac chce. Mam zal do obecnych wladz ze nie moga zrobic porzadku i zamknac w koncu klapy od smietnika w ktorym od dawna siedzi prezio ze swoimi przydupasami.

*blad ortograficzny zamierzony
[#23] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #22

A obecna wladza skonczy na tym samym smietniku predzej czy pozniej jak sie nie wezmie w koncu do roboty.
[#24] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #23

Narzekacie, jak baba w ciąży. Lepiej się za robotę weźcie!

[#25] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #22

Gdzie sie nie obejrze to katastrofa smolenska i dziobek jarkacza od ktorych mi sie juz rzygac chce.

Czyżbyś chciał powiedzieć, że to Jarosław Kaczyński i PiS w ten sposób właśnie manipuluje mediami ?

Przecież te całe twoje wypociny to nic innego jak to o czym właśnie piszesz... masz jakaś chyba schizofrenię paranoidalną, ot co, zarzucając Kaczyńskiemu wizerunek jaki kreują mu "niezależne i bezstronne" polskie media z Lisem na czele... skup się lepiej na np. Palikocie, Niesiołowskim, Kutzu, Bartoszewskim, Tusku i Komorowskim... ci to dopiero "jajarze"... no ale do tego trzeba czegoś więcej niż lektury nagłówków z Wybiórczej, Wprost, Polityki czy Plotka....
[#26] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Dopuser, post #25

Nie kojarze panow Kutzu ani Bartoszewskiego oprocz Niesioła(nie lubie go,ale pokazal ostatnio klase jak traktowac pisowska chołote w sejmie http://www.youtube.com/watch?v=aAlq4klWKUg&feature=player_embedded) , nie ogladam telewizji ani nie czytam ww gazet.

Gdzie sie nie obejrze to katastrofa smolenska i dziobek jarkacza od ktorych mi sie juz rzygac chce.

Czyżbyś chciał powiedzieć, że to Jarosław Kaczyński i PiS w ten sposób właśnie manipuluje mediami ?

Ląduj dziadu
[#27] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@bombermax, post #20

Gratulacje. Dobrze, że komuś się udało.
[#28] Re: Ciotka Kaczyńskiego

@Diabeł, post #26

Gdzie sie nie obejrze to katastrofa smolenska i dziobek jarkacza

Jezeli mowia w mediach o PIS, to nie jest wina PIS, tylko mediow. Nie znam kraju w ktorym media interesowalyby sie bardziej opozycja nie majaca realnego wplywu na wladze niz aktualnie rzadzaca partia. Sprawdzona metoda jest szukanie tematow zastepczych zeby po cichutku przemyczyc niewygodne reformy vide podywzki podatkow uderzajace w najubozszych i srednio zarabiajacych (VAT) vs krzyz, i wiele wiele innych... Tu nawet przypomne slowa pana Tuska z 2007 cyt. "Wyrzuce z mojego rzadu kazdego kto wspomni o podwyzce podatku...", widac ile sa warte slowa psa Merkel.

PO to szambo, a PIS to sto pieter nizej, otoz nie, to mniej wiecej podobne AWUsowskie szambo. PO nawet nie mialo kogo wystawic na prezesa NBP, bo to zlepek krojczych z AWSu pod inna metka.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem