@Tomski,
post #1
Widzę, ze nikt nie zna takich programów. Może komuś się przyda to co mnie się do tej pory udało wykombinować.
Znalazłem dwa programy, które wprawdzie nie robią dokładnie to co miałem na myśli pisząc poprzedni post - czyli aktywny PDF w stylu formularza do PIT'a. Lecz jak dla mnie obecne programy załatwiają sprawę.
A programy te to:
- Foxit READER - wbrew nazwie potrafi on dodawać pola tekstowe, można rysować na PDF i to wszystko zapisać. Minus tego jest taki, że wstawione rzeczy potem można edytować tylko w Foxit READER'em. Tego typu PDF'y najlepiej nadają się do późniejszego wydruku. Wprowadzone zmiany oczywiście widać np. w Acrobat Reader'rze ale nie można ich z poziomu tego programu edytować(w końcu to jest tylko reader).
- CAD-KAS PDF READER - tutaj też można dodawać pola tekstowe ale jak dla mnie jest to mało przejrzyste. Co używam to wstawianie grafiki do PDF'a. Potrafi wstawić m.in. obrazki przezroczyste z tłem.
Aaa i te programy nie pozostawiają widocznych "stempli" na PDF'ie, które to by czyniły taki PDF bezużytecznym.
Są też wersje płatne ~$100 tych programów, a dokładnie to edytorów. Jak dla mnie szkoda wyrzucać 100 buksów skoro te wyżej wymienione freeware'owe programy załatwiają sprawę.