[#1] Excel 2010 i wiele plików
Zainstalowali mi to ustrojstwo w pracy i nie mam pojęcia w jaki sposób w formule wykorzystać komórki pochodzące z innych plików. W wersji 2000 nie było z tym najmniejszego problemu. Wystarczyło otworzyć dwa pliki, wskazać komórki z jednego w drugim i na zasadzie zapisania ścieżki dostępu formuły się wykonywały. Czy to jest nadal obsługiwane w tej wersji? Jeżeli tak, to jak.

Pytanie drugie, w jaki sposób przekopiować arkusze między dwoma otwartymi plikami? W poprzedniej wersji wystarczyło wybrać "Kopiuj skoroszyt" i pojawiało się okno z dostępnymi arkuszami oraz otwartymi skoroszytami w obrębie których dokonywano kopiowania. W 2010 wygląda, że to nie działa.

Pytanie trzecie, w jaki sposób zapisać plik XLS do DBF-a? Pobrałem z internetu dodatek, ale on z 2010 nie chce działać.

[#2] Re: Excel 2010 i wiele plików

@mailman, post #1

Na pierwsze dwa pytania chyba znalazłem sposób. Sprawdzę jutro w pracy. Ostatnie pytanie jednak nadal aktualne.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem