[#1] LIMBO nareszcie na PC!
Rok temu było o tym głośno, pewno już widzieliście ten trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=t1vexQzA9Vk

I nareszcie gierka wyszła na PC.

Tak, wszelkie skojarzenia z Another World są jak najbardziej uzasadnione.

[#2] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #1

Wszystkie poziomy są czarnobiałe?
[#3] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Andrzej Drozd, post #2

Chyba tak.

[#4] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #1

Wygląda fajnie. Szkoda tylko, że na pc, a nie na Amigę.

[#5] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #3

Gra jest czarno-biała. od a do z:) i genialna....choć z another world nie ma nic wspólnego. zupełnie.

a ponizej link, do klejnotu, ktory tez moze kiedys bedzie na PC. Francuskie dzieło sztuki.
http://youtu.be/-9r6J0b-2BI

[#6] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@michalmarek77, post #5

Oczywiście że nie ma nic dosłownie wspólnego z Another World, chodzi mi o to że podobnie jak Another World jest to platformer, świat jest dziwaczny (inny ;)) a zagadki są związane ze środowiskiem gry i rządzą się swoimi prawami.
Motyw ze skokiem na lianę która upuszcza żarcie dla potwora? Czyż identycznego nie było w AW? To nie jedyny przykład.

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 00:58:36
[#7] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #6

przeszedłem 4miechy temu na X360. Świetna gra. Ale wydaje mi się że wersja PC ma troszkę zmienioną grafę, na X jest bardziej mrocznie.

[#8] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@bombermax, post #7

Kwestia poziomu jasności w opcjach? ;)

[#9] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Andrzej Drozd, post #2

Może zmień monitor na kolorowy OK

[#10] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #8

Nie, nie chodzi mi o gamme/brightness tylko o "blur". Inaczej gra wygląda na PC i na XBOXie.

[#11] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@bombermax, post #10

No to mrok czy blur? ;)

Mam nadzieję że nie mówisz o tym co zobaczyłeś w trailerze z #1 posta bo to właśnie wersja na XO ;)

Jeśli uruchomiłeś grę u siebie na PC to pewno widzisz różnice bo patrzysz na ekran monitora który zazwyczaj ma większy kontrast i jasność a wcześniej grałeś na ekranie TV.
Jest też kwestia rozdzielczości, na PC można osiągnąć na pewno większą więc i obiekty są wyraźniejsze.

Bo na pewno autorzy nie mieszali nic w grafice.

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 13:58:49
[#12] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #11

nie wiem jak to nazwać "poświata mroku", zarówno PC jak i XBOXa mam podłączonego pod jeden i ten sam Monitor/TV i widzę że jest różnica dość znaczna w grafice. LIMBO na X'ie jest po prostu lepsze wizualnie.

[#13] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@bombermax, post #12

Mógłbyś zrobić screeny/zdjęcia tych znacznych różnic?

[#14] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #13

nie wiem w jaki sposób mam to uczynić na xboxie

[#15] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@bombermax, post #14

Mnie również wydaje się, że Limbo na 360, jest bardziej ostre i kontrastowe.....
Na PC faktycznie jest zbyt jasno....i najważniejsze - ta gra na klawiaturze to porażka - choć pewnie każdy pctowiec od dawna gra na padzie z 360 :)
Nieważne jaka platforma - gra jest cudowna. Pamiętajcie jedynie by grać na padzie :)

[#16] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@michalmarek77, post #15

Oj Panowie, Panowie, a mnie się wydaje że macie po prostu wielką fobię pecetową i mocne przewidzenia z tym kontrastem/blurem/poświatą mroku/ostrością/kontrastem albo problemy ze skonfigurowaniem tej diabelskiej maszyny. ;)

Ja wiem że z konsoli klimat wylewa się hektolitrami a identyczne gry na PC są fe, nu ale to tylko kwestia gustu. :)

Również nie wyobrażam sobie gry w to na klawiaturze, ale sam używam oryginalnego Dual Shocka od plejaka pierwszego.
Granie w platformówki na klawiaturze jest jak granie w fpsy czy strategie na padzie. ;)

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 20:03:56
[#17] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #1

A czy gdzieś można zassać demo tej gry?
[#18] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #16

kolego z całym szacunkiem, ale pad od X'a jest najlepszy chyba jaki tylko wyszedł (skandalem jest go porównywanie do starego pada od PS'a).. a po drugie nie jestem fanboyem Xboxa360, przeciwnie - leży i kurzy się od 3miechów nieużywany za to PC jest męczony codziennie.

Po prostu widzę że LIMBO jest lepsze na konsoli i już. PC to nie to samo!
A to że nie masz X'a i nie możesz tego ocenić nie znaczy że jestem od razu jakiś fe co do PCta ;) bo jest wręcz przeciwnie!

Taki Orange Box czy Borderlands na X'ie to biedota w porównaniu do PC!

Ja wiem że z konsoli klimat wylewa się hektolitrami a identyczne gry na PC są fe, nu ale to tylko kwestia gustu. usmiech

Ad. a) problem w tym że to nie jest identyczna gra XBOX a PC to inne maszyny gra pisana była od nowa! (stąd z takim dużym opóźnieniem wyszła na blaszaka)
Ad. b) to nie kwestia gustu :) po prostu LIMBO na PC to nie to samo LIMBO co na Xbox360 ...jeśli znajomy ma któryś X'a i ma Live Arcade to niech pokaże Ci tę grę... wtedy przestaniesz drwić z tych moich "niby przewidzeń" :D

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 23:47:47
[#19] Re: LIMBO nareszcie na PC!

@Shoonay, post #1

Całkiem fajna giera, tylko póki co (grałem z pół godziny), ani główkowania wielkiego nie wymaga, ani zręczności ponadprzeciętnej. Mam nadzieję, że w dalszym etapie zrobi się bardziej wymagająca.
Zrobiona jest za to bardzo oryginalnie. Trochę animacja bohatera jest kulawa. Szczególnie gdy spada lub coś nim rzuca o glebę. Kończyny latają mu wtedy jak u manekina. Skacze też marnie. Jak już porównywać do Flashbacka czy Another World to tu jest cienko. Za to inne stwory poruszają się niesamowicie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem