[#1] gcc-SAS
Mam pewien problem. Jak sadze jest trywialny dla tych, ktorzy pisza w C++.
Kiedys zaczalem sie bawic w pisanie prostych przykladow za pomoca SAS'a.
Czasem zachodzi potrzeba uzycia 'cin' po to zeby cos tam do przykladu wpisac.
Takie cos bylo dla mnie normalne i programy kompilowaly sie bezproblemowo.
Chcialem dzisiaj niektore z tych przykladow skompilowac pod gcc i okazalo sie ze owszem
kompilator przyjmuje skladnie, nie ma bledow ale po uruchomieniu program nie czeka na
wpisanie danej z klawiatury tylko pedzi dalej. Tam gdzie powinna byc dana sa jakies bzdury
w rodzaju: 1 albo 2. W miesce tego powinienem np. wpisac jakas liczbe calkowita, ale sie nie da.
Dodam tylko, ze cala kompilacja i plik wynikowy dzialaja poprawnie, jesli to zrobie pod SAS'em.
Dodatkowo plik wynikowy jest na gcc prawie 3 razy dluzszy. Bardzo prosze o pomoc.

[#2] Re: gcc-SAS

@Zbysiuk, post #1

Zbysiuk napisał(a):

> Mam pewien problem. Jak sadze jest trywialny dla tych, ktorzy
> pisza w C++.
> Kiedys zaczalem sie bawic w pisanie prostych przykladow za
> pomoca SAS'a.
> Czasem zachodzi potrzeba uzycia 'cin' po to zeby cos tam do
> przykladu wpisac.
[...]
> Bardzo prosze o pomoc.

Szklana kula sie stlukla a fusow w herbacie zabraklo. Podaj jakis przykladowy skrawek kodu ktory Ci nie dziala...

[#3] Re: gcc-SAS

@szuler, post #2

Nie ma sprawy. Najprostszy z mozliwych:

/* Program przeliczeniowy - stopy na metry */
#include

main()

{
float stopy ; //

float metry ;
float p = 0.3;

cout << "podaj wysokoôę w stopach : " ;
cin >> stopy ;
metry = stopy * p ;
cout << "n" ;
cout << stopy << " stop - to jest : "
<< metry << " metrown" ;
return 0;
}

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem