Daj sobie na wstrzymanie. Niepotrzebnie się denerwujesz. Każdy widzi to, co chce widzieć. Ja rozumiem twoje intencje i pewnie parę innych osób też. Było pytanie, co lepiej kupić i jak rozumiem
podałeś porównanie najnowszych produktów. Moim zdaniem słusznie. W końcu użytkownik po porównaniu produktów może sam wyciągnąć wnioski odnośnie różnic, które w końcu były przecież podane. Krótko mówiąc widać gołym okiem tendencyjność niektórych wypowiedzi i wszystko się wokół tego kręci. Ile być stron nie napisał i tak będziesz posądzony o czarną magię, bo jesteś "nie po tej stronie". Szkoda słów i zdrowia.
Wali7 n.p. bardzo ładnie zaczął, lecz potem dał się ponieść fali, a szkoda...
Mufa nie zawsze jest obiektywny, ale przy takich najazdach wcale mu się nie dziwię. Podziwiam go za zapał do walki.
Wymieniłem te dwie osoby, ale nie ona tu najbardziej mieszają

.
Nie chcę nikomu tłumaczyć tego, co widać gołym okiem, tylko zwrócić uwagę na odchodzenie od właściwego tematu przy każdej możliwej okazji.
Chyba nie po to jesteśmy razem (w jakimś zanesie przy Amidze), aby być oddzielnie...?
Życzę dobrze obydwu systemom, bo konkurencja wymusza postęp, który może być korzystny dla szarego człowieczka. Życzę im tak również dlatego, że nie jestem wredny i lubię, kiedy się coś nowego rozwija. Niezależnie, kto to robi. Jeśli może być lepiej, to niech sobie będzie, przecież od tego nie zrobi się gorzej. Postęp jest potrzebny i lepiej niech to będzie dowolna platforma amigopodobna, niż .... (wiadomo).
Sam osobiście jestem narazie zwolennikiem classica, ponieważ jeszcze za mało wiadomo. Narazie, taka naprawdę jeszcze nic się nie wyjaśniło w wystarczającym stopniu, a funkcja horągiewki jakoś nie jest mi bliska... (dochodzą jeszcze możliwości finansowe, ale to już moja sprawa, jak by na to nie patrzeć). Są w obydwu nowych systemach, rzeczy które mi się podobają, lub nie. Nie robię z tego jednak afery, co najwyżej mógłbym je n.p. pozbierać do kupy i zwrócić na nie uwagę innych osób. Na więcej oświadczeń w tym temacie bym się nie porywał. Prawdę mówiąc osobiście mam swój własny i zupełnie inny pogląd na kierunki rozwoju nowych systemów i platform, niż powszechnie spotykany w środowiskach konstrukcyjno-programistycznych. Cały rozwój nie przebiega w takim tempie, na jakie pozwala technologia i możliwości materiałowe. Wszystko przez to, że każdy chce to robić po swojemu, a nikogo nie stać na samodzielny krok milowy. Całą ogólną koncepcję cechuje brak pomysłów na nowe, lepsze rozwiązania. Ogólnie mówiąc nowym rozwiązaniom brakuje odrobiny polotu, jaki cechował zespół Jaya Minera w swoim czasie. Narazie to by było na tyle.
Pozdrawiam absolutnie wszystkich amigowców (we wszelkich odmianach) i do nikogo nie mam żalu, ani pretensji.

Wyraziłem tylko własne zdanie (żebyśmy się dobrze zrozumieli...)
Wyrażona wyżej opinia jest tylko moją prywatną.
Zapraszam wszystkich na: "warszawa.irc7.pl #amiga.rulez". Tam nikogo nie biją i o wszystkim można porozmawiać. Na pocieszenie dodam, że jakaś opozycja też się oczywiście znajdzie

,
ale bez opozycji nie ma o czym dyskutować.
(to oczywiście żart)
Gdyby ktoś miał jakieś pytania do mnie, to bywam dość częśto pod numerem GG 2750868.
Narazka mordki :)