[#1] Czy ktoś używał cybergraphics.library?
Pytanie jak w temacie. Podzielcie się doświadczeniami, jeśli jakiś programista na forum używał tej biblioteki - podstawy CyberGraphX. Jeśli ktoś używał RTGMaster to też niech napisze. Może ktoś napisał nawet grę używjąc tej biblioteki?

[#2] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Minniat, post #1

Ja używałem na przykład. Jakie doświadczenia? Działa zgodnie z dokumentacją, co więcej można powiedzieć... Z tym, że ja używam CGX-a 5, z MorphOS-a.

[#3] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Grzegorz Kraszewski, post #2

A napisł pan jakiś ciekawy program z użyciem tej biblioteki?

[#4] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Minniat, post #3

przeciez mam jest pare funkcji na krzyż, przeważnie blitujące w większej ilości bitów, jak korzystasz z 256 kolorów to z większosci i tak nie skorzystasz

[#5] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@rzookol, post #4

A czy istnieje na Amigę biblioteka obsługująca gry 3D z funkcjami operującymi na teksturach jak skalowanie ich i obracanie wokół trzech osi?

[#6] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Minniat, post #5

jest - nazywa się OpenGL ;) ... na Ami masz kilka implementacji mniej lub bardziej pełnego OpenGL
[#7] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Minniat, post #5

Chcesz obracać tekstury wokół trzech osi?

[#8] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Hareton, post #7

@rzookol

Rzeczywiście, masz rację! Ta biblioteka tylko blituje prostokątne bloki pamięci w większej ilości bitów. Więc do mojej gry się nie nada.

@wali7

A gdzie to można ściągnąć. Poza tym OpenGL kojarzy mi się jakoś z pecetem i grą Quake. Pytanie drugie: Czy dzięki tej bibliotece napiszę grę 3D np. czy zawarty jest stary algorytm Ray-Casting?

@hareton

Chodzi mi o obracanie tekstur w trzech wymiarach np. wokół osi OX, OY, OZ coś takiego jak perspektywa w Deluxe Paint... ;)

[#9] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Minniat, post #8

http://aminet.net/search?query=opengl
[#10] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@wali7, post #9

Chyba najlepsza wersja jest pod OS4.0.

[#11] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@Minniat, post #10

nie jest

[#12] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@kiero, post #11

to potwarz

[#13] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@rzookol, post #12

Albo zazdrość. ;)

[#14] Re: Czy ktoś używał cybergraphics.library?

@MinisterQ, post #13

albo bolesna (dla niektorych) prawda;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem