[#2]
Re: Kto koduje w asm 68k ?
@selur,
post #1
Cześć.
Ja potrafię. Jestem po lekturze książek "Rodzina M680xx" Wojciecha Czyża, "Asm-One" oraz "Kurs asemblera dla początkujących" Adama Doligalskiego.
Jeśli chodzi o praktykę i doświadczenie to nie napiszę dema czy intra rodem ze sceny, bo nie miałem kontaktu z innymi koderami i nie mogłem się pisania tego typu programów nauczyć. Jednakże jakaś gra czy program w asm 68k nie stanowi już takiego problemu.
Podejrzewam, że znajdzie się tu jeszcze kilka osób na forum, które też potrafią pisać w asemblerze 68k.
Teraz ja zadam pytanie: szukasz pomocy w kodowaniu pod asm 68k czy szukasz kodera do swojej produkcji?
Ja w tym momencie nie pomogę Ci w pisaniu, bo jestem zajęty innymi projektami programistycznymi, które chcę ukończyć, jednak oferuję pomoc w postaci odpowiedzi na ewentualne nurtujące Cię pytania z dziedziny pisania w asm 68k.
Jeśli zaś chodzi o to, że wybierasz asm 68k, a nie AMOS to mogę Ci jedynie pogratulować słusznej decyzji! Asembler 68k jest bardziej kreatywny i więcej w nim ciekawego napiszesz.