[#1] A1200 i nagrywarka
Witam! Czy A1200 z karta 040/40 i HDD podpietym do std. kontrolera IDE jest w stanie nagrywac plyty CD z predkoscia 4x?
Z tego co probowalem to nawet przy 2x w MakeCD po chwili wyskakuje komunikat "Buffer overrun" : - (
myslalem ze dodanie ok. 2500 buforow zalatwi problem ale nic to nie pomoglo.
Stad pytanie czy zainstalowanie np. filesystemu SFS pozwoli mi na nagrywanie plytek? Czy wogole jest to mozliwe na takiej konfiguracji?
[#2] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #1

A jaką masz nagrywarke, bo jesli starszej generacji to nagrywaj tylko z ISO
[#3] Re: A1200 i nagrywarka

@Norbert, post #2

Mam ten popularny model nagrywarki LG 8x4x32x, zapomnialem dopisac ze narazie testowalem wypalanie audio trackow (WAVE) w trybie TAO (tylko to mi jest potrzebne). Uzywam CacheCDFS i FFS.
[#4] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #3

A co ma CacheCDFS do wypalania plytek?
Na tej nagrywarce wypalaj tylko z ISO
[#5] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #3

może strzelam właśnie głupotę ale wydaje mi się, że jak nagrywarka ma sprzętowy burnproof to nagrywać można wszystko nawet na a500 jak ktoś ma wystarczająco dużo samozaparcia :)
[#6] Re: A1200 i nagrywarka

@R-Tea, post #5

Burnproof z tego co wiem zostal zastosowany w znacznie szybszych nagrywarkach.
[#7] Re: A1200 i nagrywarka

@Norbert, post #4

A jest mozliwe (w MakeCD demo) robienie ISO z np. 10 plikow WAVE? Bo mi cos nie wychodzi, w polu target zaznaczam "use image file" plik taki sam dla kazdego tracku audio, ale makecd wywala jakies dos errory, plik w uzyciu itp.
[#8] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #3

Ja na 040/33Mhz i standardowym kontrolerze, moglem na tej nagrywarce wypalac z predkoscia x4 bez problemow. Oczywiscie o wypalaniu z pelna predkoscia czyli x8 nie bylo mowy.

[#9] Re: A1200 i nagrywarka

@Mufa, post #8

Ufff wkoncu dobra wiadomosc a juz chcialem pozbyc sie nagrywary. Mozesz napisac jakiego softu uzywales do wypalania, jaki filesystem, ilosc buforu itp.
[#10] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #9

Uzywalem MakeCD. Niestety Burnit nie obsluzy tej nagrywary, a FryingPan byl wowczas jeszcze daleko w polu. Partycja dla ISO byla w standardowym FFS z OS3.9. Z buforami nic nie mieszalem i dlugi czas jechalem na domyslnych, czyli 8MB, jak pamietam. Choc oczywistym jest ze jesli u Ciebie wypalara ni wyrabia, to powinienes dac maksymalnie duzy bufor na jaki pozwala Ci pamiec fast.
Na jakim nosniku przeprowadzasz eksperymenty ?
Jesli jest to plyta CDRW, to powinna miec pojemnosc 650MB, z plytkami CDRW 700MB, moja wypalara ni bardzo sie lubi, w przeciwinstwie do zwyklych CDR'ow o tej pojemnosci.

[#11] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #7

A jest mozliwe (w MakeCD demo) robienie ISO z np. 10 plikow WAVE? Bo mi cos nie wychodzi, w polu target zaznaczam "use image file" plik taki sam dla kazdego tracku audio, ale makecd wywala jakies dos errory, plik w uzyciu itp.

W trybie TAO nie można bo każdy utwór to osobna ścieżka, w DAO mógłbyś zrobić z tych 10 wav-ów jeden plik ISO ale to nie ma sensu bo w niczym to nie pomoże (chodzi mi o te opróżnianie bufora).
Lekarstwem na Twój problem jest odpowiednie ustawienie priorytetów w tooltypach MakeCD lub co ja stosuję program Executive który dynamicznie ustala priorytety w zależności jaki task najbardziej obciąża proca.
[#12] Re: A1200 i nagrywarka

@DarQo, post #7

Zawsze mozesz do stworzenia pliku ISO uzyc na przyklad FryingPan'a... (nie wiem co prawda jak potem jest z wczytaniem takiego ISO przez MakeCD, ale ISO to ISO...)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem