[#1] AmiGG nie odtwarza dźwięków
nie odtwarza dźwięków powiadomień o wiadomości. gdy próbuje użyć zewnętrznego programu play16 to przy próbie odtworzenia jakiegoś dźwięku play16 wywołuje requester i prosi o podanie pliku do odtworzenia, jakby nie widział tego co ma w konfiguracji.

[#2] Re: AmiGG nie odtwarza dźwiêków

@QkiZ, post #1

u mnie jest dokładnie tak samo... póki co dla świętego spokoju wyłączyłem dzwięki w AmiGG :(
[#3] Re: AmiGG nie odtwarza dźwiêków

@QkiZ, post #1

A podaj no jak Ty zapodajesz tenże play16 i dźwięki w konfiguracji...

[#4] Re: AmiGG nie odtwarza dźwiêków

@MinisterQ, post #3

w miejsce zewnetrznego programu do odtwarzania podaje play16 i w konfiguracji dźwięku i wiadomości przychodzących (bo tylko te dźwięki chce mieć).
ale ja znalazłem program, który będzie odtwarzał dźwięki bez otwierania okienek. ściągnąć trzeba dsound z Aminetu i potem w konfiguracji w miejscu zewnetrznego programu wpisać: "c:dound -w"
opcja -w w tym programie oznacza odtwarzanie dźwięku, bez otwierania żadnych okienek informacyjnych.

[#5] Re: AmiGG nie odtwarza dźwięków

@QkiZ, post #1

> nie odtwarza dźwięków powiadomień o wiadomości.

No u mnie też. Miałem Classica - zero dźwięków. Mam Pegasosa z MorphOS - także zero dźwięków. I się zastanawiam co jest nie tak...

[#6] Re: AmiGG nie odtwarza dźwięków

@Solo Kazuki, post #5

AmiGG->Użytkownik->Ustawienia->Dzwięk->Odgrywaj dzwięki używając zewnętrznego programu(zaznaczyć)
W stringa wpisać:
run >nil: c:play16 OUT=AHI MODE=196610
Sprawdzić, czy ma się play16 w C:, jak nie, to dociągnąć z aminetu.

I nie ma prawa nie działać, bo u mnie przy takich ustawieniach gra i buczy(to ostatnie dlatego, że dzwięki z AmiGG są "lekko" przesterowane, najwyrażniej ktoś nadużył normalizacji ;) ).
[#7] Re: AmiGG nie odtwarza dźwięków

@Torn, post #6

@ Torn
U mnie też nie działa. Wedłu Twojego przepisu.
czy MODE to jest tryb audiomode z AHI?
Jeśli tak, to ten 196610 to który jest tryb dokładnie?
Próbowałem wg Twojego i próbowałem też 120001 (0x00120001, czyli Pegasos: 16 bit stereo++) bo taki mam ustawiony w głównych prefsach systemowych. Nic to nie dało.
[#8] a mi dziala.

@QkiZ, post #1

to mam pozazanaczane:

sound -> use an external program: c:play16
incoming messages -> sound: t:beep.iff
external program: c:play16 t:beep.iff
[#9] Re: AmiGG nie odtwarza dźwiêków

@R-Tea, post #7

W archiwum Play16 znajduje się również programik o nazwie GAIP16, służący do wykrywania MODE. Próbowałeś go użyć do wykrycia trybu pracy?
Piszę bo jakoś dziwnie ten Twój "MODE" wygląda.

120001 (0x00120001 - dziwne, że te cyfry się zgadzają - np. dla trybu AHI "Paula:HiFi 14 bit stereo++ calibrated" GAIP16 wyświetla:

Hardware ID: 131072 (0x00020000)
Mode ID: 131085 (0x0002000D)

Może to tylko Paula tak ma, ale po podaniu MODE=131085 Play16 bezproblemowo działa z AmiGG
[#10] Re: AmiGG nie odtwarza dźwięków

@Torn, post #6

I nie ma prawa nie działać, bo u mnie przy takich ustawieniach gra i buczy(to ostatnie dlatego, że dzwięki z AmiGG są "lekko" przesterowane, najwyrażniej ktoś nadużył normalizacji ).
i nie działało. ja rozwiązałem sprawę instalując nowe soundDT.
[#11] Re: AmiGG nie odtwarza dźwięków

@QkiZ, post #10

No, niewątpliwie, nie miało nawet prawa zadziałać.
Odpisywałem, Solo o którym wiem że ma MOSa. To ustawienie, wymaga update'u do AHI bodajże 6,7, żeby mieć w ogóle podany mode(Unit 0:HiFi 16bit stereo++)... :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem