[#1] rozłącznie przy braku dostępnych
Witam. zauważyłem pewien problem z amigg. przy braku kontaktów na liście amigg będzie się rozłączać, ale dla czego rozłącza się też przy braku dostępnych osób i przy braku jakichkolwiek opisów użytkowników.
Sprawa wygląda tak:
gdy na liście użytkowników nie ma żadnej osoby dostępnej lub żadna osoba nie pozostawiła opisu to amigg połączy się i po chwili rozłączy.
Czy ktoś spotkał sie z tym ??

amigg 68k

[#2] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@krzysiekk, post #1

a moze to problem z serwerami gg? mi tez ostanio gg na pc wariuje

[#3] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@Banderas, post #2

Nie nie u mnie na pc wszystko ok. Pobawiłem się trochę tym amigg i faktycznie wystarczy jakiś opis zostawić na innym numerze i już się łączy normalnie, bez opisu lub dostępności innych użytkowników rozłącza.

[#4] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@krzysiekk, post #3

Zgadza się. Właśnie chciałem zakładać nowy temat, ale dzieję się dokładnie to co napisałeś. Ustawiłem opis dodałem osobe i juz działa.
Przedtem łączył się i po sek. pisał net error nr8 i od nowa.

[#5] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@krzysiekk, post #1

Czyli znalazłeś problem AmiGG. Pisałem o problemie kilka miesięcy temu.
W poniedziałek sprawdzę czy będzie działać...

[#6] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@Banderas, post #2

O dziwo, wszystkie serwery GG od jakiegoś czasu działają sprawnie: http://kadu.net/monitor/

[#7] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@Shoonay, post #6

Dodam, że "o dziwo" Gadami też działa od dłuuższego czasu poprawnie.

[#8] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@MaveRick, post #7

DZIAŁA FAKtycznie. Trzeba mieć kogoś w kontaktach ...

[#9] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@krzysiekk, post #1

Yea! Właśnie sprawdziłem u mnie - działa! A myślałem już że nigdy mi AmiGG nie zadziała.
Nigdy bym na to nie wpadł. Dzięki! :)

Ostatnia modyfikacja: 19.07.2010 17:23:35
[#10] Re: rozłącznie przy braku dostępnych

@11MASTEr, post #4

Z tymi userami jest jeszcze jeden myk. W zależności od ostatniego uruchomienia tak a nie inaczej ustawiają się na liście co ma wpływ na uruchomienie agg następnym razem. Można by dodać taki ficzerek aby kolejność usewrów na liście była ustawiana na stałe. Tym sposobem uruchamiając agg raz odpali się z pierwszym userem, 2-ga kopia z drugim itp. itd.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem