[#1] Brak połączenia
Panie i Panowie mimo wielu prób nie mogę nawiązać połączenia w AmiGG, Gadami na tym samym koncie łączy się bez problemu a AmiGG wywala failed to login lub poprostu not conected, nowego konta poprzez AmiGG założyć nie mogę, gdyż się zwiesza ( wydaje mi się, że może to kwestia wysokich numerów GG ).

[#2] Re: Brak połączenia

@Mleko, post #1

Możliwe, aczkolwiek nie koniecznie to to.

[#3] Re: Brak połączenia

@parallax, post #2

Mam wersje Ami GG 0.44.13, proszę powiedźcie mi co poustawiać w zakładce GG/Prefs/main oraz network. Sam kąbinowałem już tam wszystko ale nadal mi nie działa, więc może to ja coś źle robie ?

Z góry dzięki.

[#4] Re: Brak połączenia

@Mleko, post #3

W "main" zafajczasz "GaduGadu protocol support enabled" i wpisujesz swój numer GG, usera i hasło. W network - zmienia się coś w ogóle? Ja w każdym razie mam:

Try default IP adresses first - odfajczone. W oknie poniżej (nieaktywnym, bo opcja odfajczona):

91.197.13.1:8074
91.197.13.2:8074
91.197.13.3:8074
91.197.13.4:8074

main host: appmsg.gadu-gadu.pl
form: appsvc/appmsg4.asp

Use peer-to-peer connections: zafajczone
adres IP: wpisany
p2p connections monitoring port: 1550
Voice chat ability enabled: zafajczone.

[#5] Re: Brak połączenia

@recedent, post #4

Więc wszystko mam jak podałeś i z tymi numerami

91.197.13.1:8074
91.197.13.2:8074
91.197.13.3:8074
91.197.13.4:8074

wywala net conect error, natomiast jak zamienie te numery na inne ( np z monitora serwerów GG ) to się połączy na dosłownie 1 sekundę i wywali Connection timed out 8, raz było 0.

i co z tym fantem ?

Ostatnia modyfikacja: 09.01.2011 22:17:00

Ostatnia modyfikacja: 09.01.2011 22:17:33
[#6] Re: Brak połączenia

@Mleko, post #5

Zaimportuj liste kontaktow, przy braku osob dostepnych agg sie rozlaczy

[#7] Re: Brak połączenia

@Mleko, post #5

O ile dobrze pamiętam, musisz mieć na liście kontaktów przynajmniej jeden, który ma ustawiony opis...

Czyli dodaj sobie np. kontakt o nazwie Blip - numer ID: 202

[#8] Re: Brak połączenia

@Mleko, post #5

A jak się łaczysz z siecią? Może blokuje Cię jakiś firewire w routerza, albo w PC jak się łączysz przez niego?

[#9] Re: Brak połączenia

@AS, post #8

Chodziło mi o firewall (ech pisanie w srodku nocy) :D

[#10] Re: Brak połączenia

@Mleko, post #1

Już wszystko działa - dzięki za pomoc, teraz powalczę z emotami :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem