[#1] Ondorr Drakmo i logowanie
Ondorr Drakmo nie chce mnie zalogować - wczoraj jeszcze spokojnie chodziłem sobie po nim a dziś po kliknięciu widzać tylko czarną stronę albo komunikat, że gracz o podanym nicku nie jest zarejestrowany. Co się dzieje?
[#2] Re: Ondorr Drakmo i logowanie

@APC74, post #1

Tak :) Wywaliło Cię o 17:26 :D. Dostałem raport błędu na skrzynkę, nie wiem dokładnie w jakich okolicznościach niestety wyskoczyło to, iż wyleciałeś w ogóle z lokacji. Mam tylko wskazówkę, w którym skrypcie wystąpiło to trefne zdarzenie. Przywróciłem więc położenie.

Obecnie pracuję nad implementacją przedmiotów w postaci obiektów 3d na animacje GIF. Ale efekty nie prędko, pracuję na swoim domowym serwerze PHP (ofkors na Amidze), gdyż zabugowione to jeszcze jest lekko.

[#3] Re: Ondorr Drakmo i logowanie

@BagoZonde, post #2

Właśnie prubowałem sie zarejestrować i niewiem czy po rejestacji dane będzie mi grać jak sie uprasz z problemem .Rejsetrowałem sie jako Biały Kieł z emalen kuba@witomi.pl . A i mógł byś dodać jakieś inne rasy bo jest tylko jedna . Pozatym widać że sie narobiłeś po samym bloku rejestracji OK.

[#4] Re: Ondorr Drakmo i logowanie

@wytrzeszcz, post #3

Witam, niestety nie ma w bazie charakteru o tym imieniu (Biały Kieł -> Jack London!! :F) tak więc nie wiem jak się rejestrowałeś, sama rejestracja działa na sto. Co do ras, ostatnimi czasy pracowałem nad nową, niestety rezultat nie był zadowalający więc jej nie umieściłem.

Nie rozumiem części tego zdania:

i niewiem czy po rejestacji dane będzie mi grać jak sie uprasz z problemem

nie chodzi mi o literówki ale o sens :P.

To fakt, praca nad grą jest bardzo czasochłonna, akurat nad tworzeniem postaci podczas rejestracji zeszło mi to niedługo. Gorzej z samym silnikiem gry, gdzie wszystko się zagnieżdża i trzeba uważać na wiele czynników.

Dzięki za rejestrowanie się, widzę, że projekt cieszy się zainteresowaniem. Obecnie pracuję nad nowym systemem przeglądania swego inwentarza. Już co nieco zaimplementowałem, teraz czas na usuwanie ciągle to nowo pojawiających się błędów, ale już jestem na dobrej drodze.

Pozdrawiam!

[#5] Re: Ondorr Drakmo i logowanie

@BagoZonde, post #4

i niewiem czy po rejestacji dane będzie mi grać jak sie uprasz z problemem

może to miało być "jak się uporasz z problemem" ?
[#6] Re: Ondorr Drakmo i logowanie

@R-Tea, post #5

No okej, ale z jakim problemem mam się uporać? :)

addit: na obecnym poziomie zaawansowania projektu, naprawdę da się już w to pograć.

Ostatnia modyfikacja: 20.01.08 22:27
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem