[#1] Obecny stan prac nad Arcymagiem
Witam,
Chciałem zapytać Koyota i Minniata czy od ostatniego demka prace poszły do przodu i jak bardzo. Ciekawi mnie kiedy następne demko itp. Poza tym taki temat może się przydać na przyszłość...

W oczekiwaniu na Arcymaga

Logan
[#2] Re: Obecny stan prac nad Arcymagiem

@Logan, post #1

Żeby być szczerym to przyznam, że gra utkwiła w martwym punkcie, ponieważ po prostu brakuje nam pomysłów jak rozwijać tę grę. Ja sam staram się pracować nad pomysłami na inne gry przy czym chyba będą one wymagać Amig z kartami graficznymi, ale nie oznacza to że rezygnuję z prac pod kości AGA. Na pewno grafika Krzyśka nie pozostanie niewykorzystana. No nic, czekajcie na wieści z pola bitwy, a tymczasem piszcie tutaj własne pomysły na Arcymaga, ja chętnie przeczytam Wasze opinie oraz idee na to jak ta gra ma wyglądać. Czy na przykład chcecie klona Robbo z przesuwem skrzyń, bombami czy ma to być kompletnie inna gra. Czekam z niecierpliwością na Wasz odzew.

Pozdrawiam.

[#3] Re: Obecny stan prac nad Arcymagiem

@Logan, post #1

Nadal pracuje nad grafika, postanowilem poprzerabiac wiele elementow tak aby byly "lepsze" i ladniejsze. Ogladam pixelowe demka z lat 93-98 zeby choc troche uchwycic ducha tamtych czasow.

Co do kodu samej gry, Minniat wyrazil sie bardzo ogolnie. Ale prawda jest taka, smutna, ze jakos od dwoch-trzech miesiecy wogole sie nie dogadujemy, w skutek czego projekt utkwil w miejscu. Chcialem zabrac nowa wersje gry na wrzesniowy riverwash, ale najprawdopodobniej pokaze tylko zupelnie nowa grafike do gry ktora bedzie w dalszym ciagu czekac na kod.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem