[#1] Gra "Soldier" jako próbka nowego engine'u Arcymaga
Witam!

Zawiadamiam, że pracuję nad wersją AGA Arcymaga oraz, że nowe demko Arcymaga będzie wykorzystywało znacznie lepszy i szybszy silnik! Ten obecny okazał się trochę wadliwy. Nowy jest bazowany na grze "Soldier", którą jakiś czas temu napisałem (przed Arcymagiem). Dzięki nowemu silnikowi gra będzie szybsza i będzie więcej elementów animowanych.

Tutaj zamieszczam grę "Soldier" do ściągnięcia. (10,2 kB) W grze steruje się bohaterem i zestrzeliwuje czerwone kulki z ekranu, ma się ograniczony czas, a po trafieniu zdobywa się punkty. Wszystko w 50 klatkach na sekundę. Zamieszczałem już kiedyś tutaj małą grę, w której strzelało się do baloników, ale ten engine nie ma z tamtym projektem nic wspólnego.

Podzielcie się wrażeniami z gry w "Soldiera".

Pozdrawiam.

[#2] Re: Gra "Soldier" jako próbka nowego engine'u Arcymaga

@Minniat, post #1

Haha fajnie się w to gra OK

Przydałby się tylko na początku jakiś bardzo prosty ekran tytułowy na którym:
- LPM - Graj
- PPM - Highscore

Odpaliłem "a sprawdze co to" a z pół godziny zleciało :)
Miła niespodzianka - jeżeli masz jeszcze jakieś - wrzucaj ! (Jestem miłośnikiem takich prostych i grywalnych domowych produkcji)

Asman - podrzuć grę z kostuchą
[#3] Re: Gra "Soldier" jako próbka nowego engine'u Arcymaga

@Logan, post #2

Miło mi, że Ci się podobało! Żeby wprowadzić ten szybszy engine do Arcymaga wystarczyło, że podmieniłem plik źródłowy view.c Arcymaga na ten z "Soldiera".

[#4] Re: Gra "Soldier" jako próbka nowego engine'u Arcymaga

@Minniat, post #1

No też pograłem, bardzo ciekawe grafiki w starym pikselowanym stylu. Mnie tylko razi, że nie można puścić shota kolejnego dopóki wystrzelony pocisk nie doleci do góry ekranu lub uderzy w którąś kulkę - takie sztuczne, ale rozumiem, że to engine po prostu. Gratuluję zacięcia i trzymam kciuki za Arcymaga!

[#5] Re: Gra "Soldier" jako próbka nowego engine'u Arcymaga

@Logan, post #2

Teraz intensywnie pracuję nad Arcymagiem żeby zdążyć na Riverwash!!! Zatem update "Soldiera" dopiero za kilka tygodni.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem