Komentowana treść: Matay pyta klientów
[#1] Re: Matay pyta klientów
Moje propozycje: GoldED AIX, IBrowse 2.3, The Feeble Files.
[#2] Re: Matay pyta klientów
Wciaz brakuje na Amige przegladarki z prawdziwego zdarzenia...
W IBrowsa juz nie wierze,nowego Voyagera bez klucza nie mozna
przetestowac,AWeb nie wczytuje wszystkich stron...
Zadna przegladarka nie obsluguje najnowszej JavyScript.
Moze by tak porozumienie z tworcami Opery lub Netscape'a?

Pozdrawiam
Andrzej
[#3] Re: Matay pyta klientów
Mój faworyt: IBrowse 2.3 (jezeli powstanie ;))
[#4] Re: Matay pyta klientów
To ja proponuje: Doom3, Opera, Unreal Tournament 2003, OpenOffice....to tak na poczatek, dzieki tym produkcjom nikt nie przejdzie obojetnie obok Amigii.
[#5] Re: Matay pyta klientów
Kolego Tomszyn, cos Ci sie pomylilo. Matay zajmuje sie sprzedaza, a nie produkacja programow/gier.
[#6] Re: Matay pyta klientów
Ja chcialbym widziec w ofercie IB 2.3
[#7] Re: Matay pyta klientów
Zwracam uwage - Chodzi o sprowadzenie do Polski programow juz istniejacych dla Amigi, a nie przepisanie programow pecetowych dla naszej platformy.

Co do IB 2.3, jak wyjdzie, zostanie dolaczony do OS4, a ten system w ofercie na pewno bedzie
[#8] Re: Matay pyta klientów
Matay: Czytalem FAQ na stronie IB i wiem, ze do OS4 bedzie dolaczona wersja SE, czyli dla mnie kicha. Dla kogo jeszcze? ;)
[#9] Re: Matay pyta klientów
SE wcale nie musi oznaczac ze bedzie to wersja okrojona w stosunku do normalnej wersji.
[#10] Re: Matay pyta klientów
Wcale nie musi... ale w tym przypadku tak wlasnie jest :(
[#11] Re: Matay pyta klientów
Jakby nie bylo, nad IB 2.3 pomyslimy jak wyjdzie. Czekam na propozycje co do istniejacych i dostepnych programow i gier, poki co wyglada na to, ze TurboPrint i Feeble Files prowadza.
[#12] Re: Matay pyta klientów
IFusion
[#13] Re: Matay pyta klientów
Przepraszam, IFusion juz jest w ofercie (TAKI DROGI!!!)
[#14] Re: Matay pyta klientów
Byl tanszy w wakacje, pewnie bedzie w specjalnej ofercie na AmigaMeeting - tanszy.
[#15] Re: Matay pyta klientów
Zdecydowanie GoldEd AIX!!! Bardzo dobre i praktyczne narzędzie
[#16] Re: Matay pyta klientów
Zostalo juz dwa razy powiedziane, wiec powiem i trzeci - GED AIX po przystepnej cenie.
[#17] Re: Matay pyta klientów
Ja tam chciaîbym widzieę w ofercie Matay'a, gry z clickBOOM'u

oraz Foundation
[#18] Re: Matay pyta klientów
Foundation jest juz troche leciwe... natomiast zamowienie czegos z Clickboomu graniczy z cudem, nie odpowiadaja na korenspondencje, faksy itd.
[#19] Re: Matay pyta klientów
Moje propozycje: AmigaDeveloperCD2, GoldED AIX, Storm C, ... to tyle narazie
[#20] Re: Matay pyta klientów
1. Może Matay'owi się uda wynegocjować tańszą cenę na MakeCD co? X-Soft'y z tym walczą ale chyba nic z tego nie wychodzi:(.

2. W związku z tym, że Tornado3D 3.0 już nie jest rozwijane i chyba nie będzie to może i to po jakiejś śmiesznej cenie udałoby się załatwić? Parę osób mogłoby kupić, bo pirackiej 3.0 nie da się używać, a 2.1 jej nie sięga do pięt (chociaż i tak jest OK:)).

3. A czy coś słychać odnośnie Realsoft? Podobno Hyperion kupił licencję na przeportowanie tego na Amigę i miała być wersja na AmigaClassic+PPC+3D+OS3.x. Czy coś się zmieniło w tym temacie? Era takich Amig właśnie się kończy a programu jak nie było tak nie ma. Czy coś wiadomo na ten temat?

4. Dla nas - polskich biedaków - najważniejszą sprawą jest cena takiego programu. Trudno pracować za polskie pieniądze, a robić zakupy za "zagraniczne":). Wiem, że to jest diabelnie trudne (a często wręcz niemożliwe) ale ważne jest to, żeby wynegocjować możliwie najniższe ceny. Po normalnych cenach niewiele się w Polsce sprzeda:(.
[#21] Re: Matay pyta klientów
W odpowiedzi na pytania MDW:

1) MakeCD to shareware, z natury rzeczy zajmujemy sie tylko programami i grami komercyjnymi.

2) Tornado 3.0 to bialy kruk, kiedy jeszcze bylo o nim glosno kosztowal w przeliczeniu cos kolo 1000zl.

3) Hyperion faktycznie posiada licencje Realsoftu. Tylko co z tego, skoro nie ma ludzi ktorzy mogliby sie tym zajac. Wszyscy programisci Hyperionu sa zajeci OS4 i grami dla Mac`a.

4)O ile sie udaje, zawsze staramy sie obnizyc cene. Fakty sa jednak takie, ze naprawde niewiele firm na to idzie. Wchodzimy do Unii Europejskiej, rozwijamy sie, nikogo nie obchodzi, ze w Polsce ceny te moga wydac sie wysokie, take zycie.
[#22] Re: Matay pyta klientów
Wstepne ceny od Epic Marketing:

Feeble Files - 220zl

Foundation Gold - 130zl

Earth Mission Pack - 100 zl

Software Tycoon (juz jest) - 200zl

Amiga Classix 3 - 90zl

Czekam na komentarze.

[#23] Re: Matay pyta klientów
Jezeli tyle beda kosztowac gry na Amige ( prawie tyle samo co na Playstation ) to ja wysiadam z tego pociagu... i czekam na inny.

Na PC mozna kupic gry po smiesznie niskich cenach... i to dobre gry.. a nie jakies tam starocie, to nie rozumie dlaczego taki

Foundation Gold kosztuje 130 zł..? ( a gra jest naprawde niezla ).

Czy tyle trzeba placic za sprowadzenie gry do Polski!!!!

Tak samo jak pozostale gry Febble Files...220!! zlotych, Software tycoon 200!!! zlotych... to chyba przesada. Jesli ktos zarabia 1500 zł, no to moze sobie pozwolic na taki zakup, a co maja zrobic co dostaja miesiecznie po 700 zł ( a nawet jeszcze mniej albo wcale ). Mnie sie wydaje ze mozna sprzedac gry po mniejszych cenach, takich ktore beda odpowiadac polskim realiom, a jak narazie widac to sa realia NIE Z TEJ ZIEMI ( fajna gazetka byla..hehe )...To tyle co bym mial do napisania na ten temat i mam nadzieje ze nikt nie bedzie mial mi tego za zle.... I z tego miejsca wszystkich pozdrawiam ... i zycze sukcesow ... aby byly jak najlepsze dla nas zwyklych ludzi ..:)
[#24] Re: Matay pyta klientów
W odpowiedzi na komentarz Askan27:

Drogi Askanie, gdyby gry i programy na Amige sprzedawane bylu w przynajmniej glupi 10.000 egzemplarzach, ba, zeby autorzy mieli pewnosc sprzedazy chociaz polowy tej sumy, to soft ten bylby znacznie tanszy.

Foundation Gold jest dlatego tani, bo po pierwsze - jest to gra amigowa, napisana na Amidze, nie laczyly sie z nia zadne koszty wykupienia pecetowej licencji (ktore ida w tysiace dolarow), a dwa, gra ma juz dobre 3-4 lata i zostala wydana w reedycja, uwzgledniajace wszystki patche i dodatkowe misje jakie nagromadzily sie przez ten czas.

Feeble Files jest gra nowa, jesli chodzi o amigowy rynek, powstala z wersji pecetowej, a wiec autorow obciazaja koszty licencji.

Tak to juz jest ze na malym rynku, szczegolnie tak obciazonym przez piractwo, soft kosztuje drozej, chociaz tyczy sie to glownie gier, bowiem programy sa znacznie tansze niz pecetowe odpowiedniki. Cos za cos. Prosze sprawdzic ceny program dla Mac`a.
[#25] Re: Matay pyta klientów
Askan27 napisal:

>...a co maja zrobic co dostaja miesiecznie po 700 zł

Kupic jedna gra raz na jakis czas, np. raz na kwartal.
[#26] Re: Matay pyta klientów
Wiem űe Matay nie jest producentem ale przydaîo by sië np.

Opus Magellan 6 który jest na grzyba :( (i to juű chyba w wersji 6.2)

A obiîo mi sië o uszy űe po wyjôciu OS4.0 opus bëdzie przeportowany na PPC

(pewnie jakaô plota).A jeôli nie jest to prawdâ to moűe jakaô petycja do

Jonathana Pottera o przeportowanie Magellana 6 na PPC
[#27] Re: Matay pyta klientów
MakeCD shareware? Bodajze w Vesali jest do kupienia wersja w pudelku i z instrukcja i z kodem. Czy to jeszcze shareware?

A w ogole czy to wazne jaki ma status, chyba wazniejsze jest czy sa chetni do kupna? Kiedys bylo takie haslo klient nasz pan.

Ja proponuje MakeCD.
[#28] Re: Matay pyta klientów
MakeCD i Fundacja. Przydaîby sië takűe IBrowse 2.3 (jak bëdzie)
[#29] Re: Matay pyta klientów
Domyślam się, że z sharware problem polega na tym, że ciężko to później

rozliczać w US :((

Bo dystrybucja nie nastręcza problemów. Ogłasza sie, np. potrzeba

10 chętnych na licencje MakeCD. Do tego licznik chętnych i już.

Zbieramy kasę (lub przedpłatę) i .... interes się kręci.

Tylko ten nasz kochany US ...
[#30] Re: Matay pyta klientów
Pagestreama w wersji jakiejs kite (dla uzytku domowego) po przystepnej (jakies 200zl) cenie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem