[#1] fblit i os3.9
czy ktoś może wie dlaczego po zainstalowaniu fblita na 3.9 zaczął mi się krzaczyć system np zawiesza się ram (???), na blacie krzaczy się podkład, po otwarciu okien czasem ikonki również głupieją... Co może być nie tak? FBlit jest za assignami w startup-sequence... może ktoś wie?
[#2] Re: fblit i os3.9

@radek borowicz, post #1

Która wersja FBlit i z jakimi ustawieniami? W preferencjach Workbench jest ustawiona opcja "Przechowuj ikony w innej pamięci" ?
[#3] Re: fblit i os3.9

@Konrad Klar, post #2

Ja pamietam ze czasami tesh mialem jakies problemy z FBlitem na OS3.9. Sprobuj skasowac plik kofiguracyjny FBlita. mi to pomoglo i dziala normalnie. :)
[#4] Re: fblit i os3.9

@radek borowicz, post #1

no wersja 3.73 a ikony są przechowywane w innej pamięci niż chip....
[#5] Re: fblit i os3.9

@Maxik, post #3

dobra, sprawdzę... zobaczymy czy zadziała...
[#6] Re: fblit i os3.9

@radek borowicz, post #1

już działa... dzięki bo to akurat była sprawa ikonek w2 pamięci fast
[#7] Re: fblit i os3.9

@radek borowicz, post #6

Cieszę się, że w ogóle działa, ale ja miałem na AGA ikony w FAST i to właśnie dzięki FBlitowi. Zachowała się u mnie trochę nowsza wersja FBlit i plik z konfiguracją. Mogę podesłać na email (za pośrednictwem PPA niestety chyba się nie da dołączyć plików do listu).
[#8] Re: fblit i os3.9

@Konrad Klar, post #7

Nie mozna mieszac pliku konfiguracyjnego z inna wersja poniewaz doprowadzi to do problemow. Najlepszy i jedyny dobry sopsob to wykasowac stare prefsy i wyedytowac je jeszcze raz.
[#9] Re: fblit i os3.9

@radek borowicz, post #1

Nie wiem dlaczego, ale odnosze wrazenie, ze OS 3.9 jakims dziwnym cudem zuzywa podejrzanie malo CHIPu....

Czy z tego przypadkiem nie wynika ladowanie duzej ilosci grafy do FAST?
(albo dokladnie odwrotnie...)

Moze wystarczyc chwila grzebania w fblicie (tak przypuszczam).
[#10] Re: fblit i os3.9

@Andrzej Drozd, post #8

Zwłaszcza w przypadku FBlita to się potwierdza. Ale właśnie proponowałem podesłanie nowej wersji, wraz ze sprawdzonym z nią plikiem konfiguracyjnym (i czekam na odzew :) ).
[#11] Re: fblit i os3.9

@Seeker, post #9

To pierwsze. Opcje konfiguracyjne FBlita powiedzą coś, komuś dobrze orientującemu się w graphics.library, takie mam wrażenie. I na luzie można sobie kombinować, gdy w wszystko w zasadzie działa OK. W pozostałych przypadkach, przy ich mnogości, łatwiej o zniechęcenie i rezygnację. Ale może to tylko moja lamerska opinia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem