Komentowana treść: AmiParty 2 - raport
[#1] Re: AmiParty 2 - raport
Dzięki za relacje :) . Ja może swoją też skończe
[#2] Re: AmiParty 2 - raport

@Drako^lM, post #1

a po co druga?
[#3] Re: AmiParty 2 - raport

@krismiszcz, post #2

druga zazwyczaj jest lepsza bo poprawia czesc pierwsza:)
[#4] Re: AmiParty 2 - raport

@krismiszcz, post #2

może i trzy dopiero wyjaśnią niuanse punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i napromieniowania.
[#5] Re: AmiParty 2 - raport
Fajna, treściwa relacja. Tak było. OK
Zed - zapomniałeś wspomnieć o drobnym incydencie - kiedy to znudzeni oczekiwaniem na jakiś czerwonoskórych do bicia - uderzyliśmy "na miasto". Niestety - wszyscy niewierni zapadli się pod ziemię. Dosłownie... (kto nie był - ten nie wie).
[#6] Re: AmiParty 2 - raport

@elt, post #4

i tak prawdziwi amigowcy będą czekać na wersje 4.0 raportu
[#7] Re: AmiParty 2 - raport

@MaaG^dA, post #5

Cóż to mały nietakt
[#8] Re: AmiParty 2 - raport
O co chodzi z tym "psiepsiaj dziadu" ?
[#9] Re: AmiParty 2 - raport

@TJindy, post #8

Czytasz forum eXeca i nie wiesz?
[#10] Re: AmiParty 2 - raport
Relacja jest super, czyta się to z wielką przyjemnoscią ! Dzięki ZED OK
[#11] Re: AmiParty 2 - raport
Zed wielkie dzieki za rzeczowa relacje OK

Serdecznie zapraszamy na nastepne AmiParty.
[#12] Re: AmiParty 2 - raport

@Grzegorz Kraszewski, post #9

Wytłumaczysz łaskawie?
[#13] Re: AmiParty 2 - raport

@TJindy, post #12

Wyjaśniam zatem. Linków nie dam, bo mi się nie chce na forum eXeca wchodzić, rzecz cała w każdym razie działa się na podforum o emulacji, to sobie znajdziesz. Marcik chciał wyjaśnić problemy z FPSE i akceleracją 3D przy uruchomieniu FPSE na MorphOS-ie przy pomocy OS4Emu. To zbulwersowało Szamana, który w ferworze dyskusji wypowiedział do Marcika "spieprzaj dziadu!" o którym mowa. Hasło bardzo się nam na AmiParty spodobało, i znalazło wiele zastosowań np. jako treść tapety na blat czy inspiracja do dodania nowej komendy do bota na ircowym kanale #ppa.
[#14] Re: AmiParty 2 - raport

@Grzegorz Kraszewski, post #13

Przy okazji to hasło wystarczająco dobitnie pokazuje prawdziwą tzw. "kulturę" panującą na execu. Oni nam zarzucają że wyśmiewamy się z amigi i sprzętu który powstaje dla OS4, szkoda tylko że sami nie są lepsi, traktując swój obiekt kultu z większą czcią i szacunkiem niż ludzi (vide hasła typu "amiga to wyjątkowa maszyna odwzajemniająca uczucia", "nie chcę mieć przyjaciół/znajomych krytykujących amigę", czy owe nieszczęsne "spieprzaj dziadu" w kierunku człowieka, który jeśli by się przy nim zakręcić odpowiednio - zapewne przeportowałby sputnika pod OS4, a tak - niech sami "spieprzają").
Jest jak jest, i większość ludzi to widzi, choćby nie wiem jaką fasadę pozorów ekipa execa próbowała zbudować.
[#15] Re: AmiParty 2 - raport

@MinisterQ, post #14

w kierunku człowieka, który jeśli by się przy nim zakręcić odpowiednio - zapewne przeportowałby sputnika pod OS4, a tak - niech sami "spieprzają").

Ja tam wersji dla OS4 nie wykluczam. Ale trzeba sie bedzie 'zakrecic' wokol mnie z jakimis pieniedzmi (a zdaje sobie sprawe jak duza wartosc doda wspolczesna przegladarka do systemu, wiec kilka dolarow sprawy nie zalatwi) - za "bog zaplac" i miske ryzu tego nie zrobie
[#16] Re: AmiParty 2 - raport

@rzookol, post #6

a może nawet powstanie wersja 5.0.... autorstwa pań z karaoke ha ha ha wyglądało by to pewnie tak:
o 16 poszłyśmy na karaoke i nawet pośpiewać nie można było bo jakieś stare komputery były...i jakiś zespół rzępolił. BOSHE co za muzyka czy oni nigdy stachurskiego nie słuchali czy co? jakby nie mozna było kupić jednego PCta (PC AGD ha ha ) za 4000 ... co za ludzie cały wieczór zmarnowany dopiero o 3 nad ranem chwyciłyśmy za mikrofon..i emocje na maxa pierwsza DoDa potem Scorpions i Metallica.

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników AmiPaty...
ja się bawiłam przednio ...
OK

Ostatnia edycja: 22.09.06 20:34:05
[#17] Re: AmiParty 2 - raport

@marcik, post #15

Ja tam wersji dla OS4 nie wykluczam.

Spoks, najważniejsze to nie dać sie zmanipulować oszołomom. ;)
Ale przyznasz że taka postawa ludzi z obozu jedynie słusznego, zbytnio nie motywuje..
[#18] Re: AmiParty 2 - raport

@MinisterQ, post #17

Aż czasem się dziwie że masz jeszcze ochote na kompilacje agg dla os4... zapewne robisz tak jak przystało na wroga os4 ;)
[#19] Re: AmiParty 2 - raport

@MinisterQ, post #17

A to prawda. Postawy oszolmow i chec stanowienia o calym swiecie amigowym byly jednym z powodow zamkniecia kodu i kontroli nad tym gdzie i pod jakimi warunkami pojawi sie Sputnik (oczywiscie nie byl to jedyny powodu, zeby nie bylo iz w gescie prostestu przeciw pewnej grupie ludzi kod Sputnika zostal zamkniety, no ale byla to jedna z cegielek).

Choc z drugiej strony - zobaczenie tekstu o miernej podrobie konquerora czy innych wypowiedzi z ktorych widac jak ten projekt niektorych boli potrafi zmotywowac do pracy
[#20] Re: AmiParty 2 - raport

@marcik, post #19

Heh, teraz się zacznie zabawa: "spieprzaj dziadu, do sputnika!" ;) Oczywiście w pozytywnym sensie motywowania do dalszej pracy nad nim.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem