• Opis

Moja nowa maleńka :) Zacznę może od środka: A1200 rev 2B, ROM 3.1, karta CF SanDisk Ultra-II 4GB jako HDD, Blizzard 060/80, 64 MB RAM, FDD.

Teraz o wyglądzie: góra pomalowana na śnieżną biel, dół na czarny mat. Klawisze czarne z CDTV. Pod spodem doklejone nóżki pochłaniające drgania, na wierzchu naklejka z logiem Amigi. We wnętrzu zamontowane 4x wentylatorki CoolerMaster podświetlane na niebiesko - dla efektu i chłodzenia. Z lewej strony poprzedni właściciel wyciął brzydką szparę na taśmę IDE - powiększyłem ją do 10x3cm i włożyłem czarną kratkę. Obok niej doklejone dwie czarne plastikowe części - nie miało tak być, ale w skutek nieszczęśliwego wypadku odprysła farba w tym miejscu i musiałem jakoś zamaskować... :)

Jako że każdy komp ma u mnie swoje imię wzięte z greckiej mitologii (taki jakiś fetysz dziwny ;)) ta Amiga dostała imię GAIA :)

Więcej zdjęć: http://imgv6.com/?v=gg5txxvty4

zamieścił: AceMan

data: 2011.02.11 21:54

kategoria: Sprzęt / AceMan

rozmiar pliku: 162.6 kb

rozdzielczość: 1024x727

odsłon: 808

komentarzy: 15

Ocena użytkowników: 4 (oceniających: 27)
Zaloguj się by zagłosować.

[#1] Re: GAIA
Gdzies już to widzialem :P
[#2] Re: GAIA
ładnie 5! :)
[#3] Re: GAIA
http://www.ppa.pl/moja.1200.w.calej.okazalosci,801;graffiti.html 2007-07-18 zdjecie mojej amigi sprzed ponad 3lat ;)
[#4] Re: GAIA
@arti: loooool :) A ja myślałem, że jestem oryginalny ;D
Ale ty nie masz czarnego dołu! I podświetlenia! ;)
[#5] Re: GAIA

@AceMan, post #4

-żebyś sie nie zdziwil ;), Nie podobało mi się tak jak ty masz i pomalowalem gorna czesc tez na czarno

Co do samej obudowy, jako pierwszy dalem 5 ofc, ale dopeiro teraz zobaczylem reszte zdjęć... Ehh, brzydkie te lampki i ta kratka z boku... ;)

Ostatnia edycja: 12.02.11 18:07:09
[#6] Re: GAIA
dobry temat

Ostatnia edycja: 13.02.11 17:07:52
[#7] Re: GAIA
Rewelacja. Estetyczny i całkiem gustowny mod. Tylko ta naklejka jest trochę od czapy, wyrzuciłbym ją.
Czym malowałeś? Sprejem, aerografem, pistoletem?
[#8] Re: GAIA

@ash, post #7

Tu niestety mam minusa, bo dałem do zakładu lakierniczego :)
Ja nie mam ręki do malowania (raz próbowałem, łolaboga) i zanim bym się nauczył wydałbym 3x więcej $.
[#9] Re: GAIA

@AceMan, post #8

Spoko, ja też oddaję swoje pecetowe budy do lakiernika. I lepiej i taniej i szybciej i w dodatku proszkowo.
[#10] Re: GAIA
Zajefajnie wygląda. Te niebieskie podświetlenia nie biją po oczach wieczorami? Na foto wyglądają na strasznie intensywne...
[#11] Re: GAIA
Mi nie za bardzo się podoba, ale to dlatego, że nie przepadam za czarnym kolorem, a w przypadku klawiatury, to już całkiem.
[#12] Re: GAIA
WTF ?????
[#13] Re: GAIA
Niewatpliwie Amiga to nie pierwszy fetysz, jaki posiadasz...

Mnie te czarne klawisze sie nie podobaja. Zamiast niebieskich diod mogles walnac sobie RGB choinkowe i odrobine slomy, bylby komplet.

"Being honest may be considered as being rude", a szkoda. :o
[#14] Re: GAIA
ta naklejka to jakiś odpust :o całość słabizna ale to rzecz gustu mi się nie podoba
[#15] Re: GAIA
Ładne, bo wygląda jako żywo na Commodore VIC-20.
Dobry pomysł.
[#16] Re: GAIA
Zwróciła moją uwagę, raczej niezwykły wygląd osiągnięty. :)
[#17] Re: GAIA

@sebbb, post #14

Uważam podobnie. Ale każdemu podoba się co innego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem