kategoria: Sprzęt
[#1] Elsat 1204 - tylko 1mb pamięci ram?
Witam.
Znalazłem u siebie rozszerzenie pamięci Elsat 1204 które chcę zamiar sprzedać i mam w związku z tym kilka pytań:
System pokazuje tylko 1 mb pamięci fast czy może być tyle w kostkach simm czy to może coś jest poprzestawiane na zworkach? Orientuje się ktoś co oznaczają zworki JP3 i JP4 na tej karcie?
[#2] Re: Elsat 1204 - tylko 1mb pamięci ram?

@Elder_ppa, post #1

To rozszerzenie ma simmy czy na stałe wlutowane ZIPy? jeżeli zworki są ustawione dobrze to będzie problem z autokonfiguracją, może być przerwana któraś ścieżka, albo któryś układ za to odpowiedzialny ma jakąś wadę

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2011 17:29:45 przez rafgc
[#3] Re: Elsat 1204 - tylko 1mb pamięci ram?

@rafgc, post #2

Nie, to była ta pierwsza wersja z wyciąganymi kośćmi simm. Karta działa bez zarzutu tylko mnie ciekawi czy to są kości 4x256kB czy może 4x1mb tylko ze źle ustawionymi zworkami.
[#4] Re: Elsat 1204 - tylko 1mb pamięci ram?

@Elder_ppa, post #3

Jak na simmy to całkiem prawdopodobne, że masz 1MB, zworki pewnie też przestawione na 1MB. Spisz symbol układów i poszukaj, powinien być jakiś datasheet z informacjami na temat tych kostek.
[#5] Re: Elsat 1204 - tylko 1mb pamięci ram?

@Elder_ppa, post #1

Chcesz tylko sprzedać a może zamienić na sprzęt amigowy?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem