kategoria: A1200
[#1] Diody w Amidze 1200 i karta CF
Mam zamontowaną kartę CF zamiast dysku twardego w mojej Amidze 1200. Wszystko dziala jak nalezy, ale denerwuje mnie fakt, ze w czasie pracy dioda twardego dysku pracuje w niekontrolowany sposob, NIE tylko wtedy, gdy realizowany jest odczyt/zapis. Czy mozna to jakos wyeliminowac? I czy moze to ew. skutkowac jakimis problemami?
[#2] Re: Diody w Amidze 1200 i karta CF

@monohrs, post #1

Witaj
Sprawdź czy jest wszystko w porządku z połączeniami według tego
http://eab.abime.net/showthread.php?t=35893
osobiście sprawdzałem i dioda zaczęła działać tak jak należy.
[#3] Re: Diody w Amidze 1200 i karta CF

@Dark_luke, post #2

umnie na karcie cf tez dioda inaczej migala jak w zwyklym hdd osobiscie to wczoraj zrezygnowalem z cf mimo ze nie sprawiala problemow lubie dzwiek prawdziwego dysku
[#4] Re: Diody w Amidze 1200 i karta CF

@Dark_luke, post #2

Dzieki za informacje :) A czy moze cos sie stac niedobrego przy dluzszym uzytkowaniu bez tego "fixu"?
[#5] Re: Diody w Amidze 1200 i karta CF

@Dark_luke, post #2

Dwa razy mi sie wyslalo formularz, prosze o skasowanie tego postu.

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2011 18:52:11 przez monohrs
[#6] Re: Diody w Amidze 1200 i karta CF

@Blendor, post #3

Mi to troche przeszkadza, ale z drugiej strony nie chce robic samodzielnych przerobek, dlatego zastanawia mnie czy to moze miec negatywny wplyw na zywotnosc Amisi czy jest bez znaczenia?

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2011 19:02:51 przez monohrs
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem