[#1] Co właściwie kupiłem?
Witam serdecznie,

Kupiłem niedawno w Krakowie na bazarze 3 gry na Amigę z serii Amiga Games firmy Techland Soft, wydane w 1993 roku, są to 3. Dogs of War, 25. Kick off 2 i 43. Splitter. Co to jest za kolekcja? Czy to TEN techland? Koleś powiedział, że ma mnóstwo "tego fajansu", ale nikt nie kupuje i może przywieźć za tydzień, ale podziękowałem, bo jestem z Gdańska. I tak się zastanawiam, czy trafiłem coś fajnego/trudnego do zdobycia, czy to tylko zwykły szajs? Nie znam się kompletnie na wartości kolekcjonerskiej gier, bo siedzę w kasetach vhs, dlatego byłbym wdzięczny za pomoc, w określeniu co to w ogóle jest i czy ma obecnie jakąkolwiek wartość (nie żebym chciał zbijać kokosy, ale chciałbym wiedzieć, czy przenosić się do Krakowa, czy nie :) - bo gier na Amigę nie widziałem na bazarze dobrych 15 lat. Pozdrawiam.
[#2] Re: Co właściwie kupiłem?

@Bamba, post #1

Wrzuć zdjęcie tego co nabyłeś to będzie łatwiej coś więcej powiedzieć. Co do cen to patrz tutaj:
1.Dogs of War
2.Kick off 2
3. Tego trzeciego nie widzę w bazie.

Nie ma tam cen ale jest napisane czy gierka jest "kozakiem" czy "zwykłym maślakiem":D.
Mnie zastanawiają te cyferki przed nazwami 3. 25. i 43. Może to piraty?

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2011 12:54:17 przez Tomski
[#3] Re: Co właściwie kupiłem?

@Bamba, post #1

A na ktorym bazarze? Na balickiej (gielda komputerowa) czy niedaleko dworca kolejowego (grzegorzecka) ?
[#4] Re: Co właściwie kupiłem?

@Tomski, post #2

[#5] Re: Co właściwie kupiłem?

@Bamba, post #4

szkoda ze to nie sa wersje BOX tylko strasznie okrojone wersje na rynek PL
[#6] Re: Co właściwie kupiłem?

@HOŁDYS, post #5

Ale okrojone z czego? I przez kogo? Bo nadal nie wiem, co kupiłem.
[#7] Re: Co właściwie kupiłem?

@Bamba, post #6

Ale okrojone z czego?

z wszystkiego z czego mozna okroic gre tak, by jeszcze nadawala sie do upchniecia klientowi

I przez kogo?

przez firme Techland oczywiscie OK

Bo nadal nie wiem, co kupiłem.

kupiles gry na Amige w wydaniu polskim firmy Techland ( czyt. w wersji very low level budget)
[#8] Re: Co właściwie kupiłem?

@selur, post #7

Nie chcę nikogo oskarżać ale na pudełkach widnieje data 1993. Nie zdziwi się jak okaże się że przy uruchomieniu gry Dogs of War wyskoczy jakieś ciekawe intro grupy Subway. Jak dobrze pamiętam ustawa " O ochronie prawach autorskich" zakazująca handlu piratami w legalny sposób weszła w 1994 roku.

Od siebie powiem że mimo wszystko te gry są dużo warte jako pewnego rodzaj unikatów na skale światową i zazdroszczę ci tego zakupu.OK
[#9] Re: Co właściwie kupiłem?

@Bamba, post #4

Sam kupowalem lub dostawalem tak opakowane gry przed 1994 (przed wejsciem ustawy o ochronie praw autorskich), roznych "wydawcow". Wszystkie mialy na poczatku cracktro, wiec raczej to po prostu ladnie opakowane piraty, ktore byly legalnie sprzedawane w sklepach do ww. roku... ale moge sie mylic.
[#10] Re: Co właściwie kupiłem?

@_arti, post #9

Ten gość może się jeszcze pojawić, mówił, że ma tego sporo, więc jeśli kto chętny, zapraszam w niedziele pod Halę Targową w Krakowie. Jeśli nie pada, jest sporo takich drobnych kocykowych handlarzy, może ten koleś też będzie i przyniesie więcej. Ja i tak od lat nie mam już Amigi, kupiłem ze względów sentymentalnych. Pozdr.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem