kategoria: A1200
[#1] Płyty główne do 1200
Posiadam kilka płyt do a1200 i każdej coś dolega, między innymi po włączeniu obraz jest czerwony, czy ktoś by sie podjął naprawy
[#2] Re: Płyty główne do 1200

@bacus10, post #1

Czerwony obraz to bodajże objaw uszkodzonego ROMu. Naprawa polega na wymianie kości ROM na sprawne.
[#3] Re: Płyty główne do 1200

@PopoCop, post #2

nie tylko - artykul kolorki to za malo
pojdzie ci jakis rezystor lub sciezka i tez mozesz miec czerwony
[#4] Re: Płyty główne do 1200

@HOŁDYS, post #3

Witam, chętnie bym odkupił z jedną z płyt, tak do zabaw.
[#5] Re: Płyty główne do 1200

@bacus10, post #1

"Czerwoną" Amige mieliście przywieźć ze 100 lat temu mi do uzdrowienia
[#6] Re: Płyty główne do 1200

@Esio, post #5

ta juz uratowana,w kolejce sa nastepne:D
[#7] Re: Płyty główne do 1200

@Esio, post #5

Witam. To ja dołączę się do tego wątku. Mam płytę A1200, która uruchamia się, ale na obrazie są artefakty. Czy to coś poważnego? Da się ją uzdrowić?

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2012 22:06:16 przez TUPCOM
[#8] Re: Płyty główne do 1200

@TUPCOM, post #7

ja też się podepnę A1200 - zielony ekran - coś z kondensatorami było kombinowane z tego co wiem.
[#9] Re: Płyty główne do 1200

@Mir3k, post #8

u mnie byla wymieniona pamiecOK
[#10] Re: Płyty główne do 1200

@TUPCOM, post #7

HELP
[#11] Re: Płyty główne do 1200

@TUPCOM, post #7

Jeśli pamięć chip nie jest uszkodzona, to pewnie Lisa do wymiany.
[#12] Re: Płyty główne do 1200

@rafgc, post #11

Kto może pomóc mojej ami? Pamięć "chyba" jest OK. Włączyłem Amiśkę z dyskietką w FDD i demko wystartowało. Więc Lisa? To chyba tylko z demontażu . Ma ktoś coś takiego i czy ktoś podjąłby się wymiany Lisy?

Ups, zapomniałbym. Czy to się w ogóle opłaca? Czy to nie będzie "skórka za wyprawkę"?
[#13] Re: Płyty główne do 1200

@TUPCOM, post #12

Naprawić można tylko brak układów ostatnio. Zdejmij obudowę z Amigi i wypnij klawiaturę. Włącz ją i na obrazie dyskietki już powinieneś widzieć artefakty. Weź do ręki mocną suszarkę albo najlepiej opalarkę i wygrzej układ w lewym dolnym rogu. Artefakty powinny zacząć zanikać. Układ do wymiany.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem