[#1] WHDLoad i A500 1MB CHIP
Hej,
zdecydowalem sie zrobic sobie podejscie do kwestii WHDLoad i instalacji gier na HD na mojej A500. Pojawil sie (jak zwykle) problem - wiekszosc, o ile nie wszystkie gry, ktore chcialbym miec na HD, albo wymagaja >1MB CHIP, czego moja Amiga oczywiscie nie posiada albo kickstartu 3.1 z A1200/4000, ktory rowniez nie jest zgodny z moim. W rezultacie nic nie dziala, albo sie wywala (crash/guru). Jest jakies rozwiazanie tego problemu? Trzeba szukac innych .slave'ow, zrobic je samemu, czy jak?

Problematyczne gry, dla przykladu:
- Pinball Dreams, Fantasies
- Cannon Fodder 1 i 2
- Superfrog
- Lotus 3
- Mortal Kombat

...czyli wlasciwie amigowe "podstawy" :/ Jedynie udalo mi sie dopalic Lotusa 2 i Walkera - jedyne z wartosciowych dla mnie gier, ktore znalazlem na stronie WHDLoad i ktore zadowalaja sie 512KB CHIPu.

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2011 18:22:13 przez _arti
[#2] Re: WHDLoad i A500 1MB CHIP

@_arti, post #1

kickstrart 3.1 mozsze uzyc w wersja dla A600
te gry powinny sie uruchomic na twojej konfiguracji
[#3] Re: WHDLoad i A500 1MB CHIP

@_arti, post #1

Wymienione przez Ciebie tytuły wymagają 1 MB Chip lub więcej, więc jedyne co możesz zrobić to dołożyć jeszcze jeden MB Chip do A500 (to chyba nie jest możliwe), a w przypadku tych, co wymagają równo 1 MB Chip spróbować uruchomić system w okrojonej postaci, aby jak najmniej Chipu było zajęte i uruchomić grę przez WHDLoad z linii poleceń.

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2011 18:38:31 przez mailman
[#4] Re: WHDLoad i A500 1MB CHIP

@mailman, post #3

Eh, dzieki za odpowiedzi :( Jutro piecsetka leci na Allegro. Zastepstwo juz czeka. Nie chce mi sie wlaczyc z PiggyMod i ciagle dokladac do niej bez zadnego efektu. Mozna zamykac temat.
[#5] Re: WHDLoad i A500 1MB CHIP

@_arti, post #4

No cóż, A500 ma swój urok ale i wady. 2MB CHIP można dołożyć, ale to droga zabawa bo potrzebny jest specjalny układ (np. Mini Megi Chip) za ok 60EUR.
To już lepiej kupić A600.
[#6] Re: WHDLoad i A500 1MB CHIP

@_arti, post #4

Dziwne, kliknąłęm tylko raz a pojawiły się 2 identycznie posty...

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2011 20:51:57 przez stachu100
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem