kategorie: A500, Sprzęt
[#1] Problem z A500
Hej,

mam mały problemik z moją A500, a dokładnie objawia się to w następujący sposób: podczas odpalania zaraz po ukazaniu się Amirączki:), zaczyna pracować stacja dysków, ale nie przez chwilę(jak zwykle) tylko muli i muli z 15 sekund potem przestaje i niby wszystko jest ok ale kiedy potem włoży się jakiś dysk do stacji to nie chce go czytać dopiero po restarcie albo po wyciagnięciu dysku i natychmiastowym włożeniu go raz jeszcze. Podmieniłem stację z inną 500 ale sytuacja jest identyczna. Więc albo obie stacje szlak trafił albo już nie wiem???? Dodam jeszcze, że jak już zacznie czytać dyskietki albo np podczas mieszania dyskami np w grach wszystko jest ok, problem jest tylko po uruchomieniu.
[#2] Re: Problem z A500

@Mowcaumarlych, post #1

uszkodzony czujnik w stacji dyskietek .. Amiga mysli ze w stacji siedzi dysk chociaz go tam nie ma

masz amige 600 sprawdz jak sie bootuje A500 z ta stacja

Ostatnia aktualizacja: 24.11.2011 13:02:47 przez HOŁDYS
[#3] Re: Problem z A500

@HOŁDYS, post #2

Ok dzięki sprawdzę
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem