[#1] Giełda
Sprzedam trochę softu i sprzętu do Amigi

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6133278

Cena: za darmo OK
[#2] Re: Giełda

@Dark_luke, post #1

Za darmo?
[#3] Re: Giełda

@Dark_luke, post #1

Wystawiający nie zna regulaminu, a konkretnie punkt 4.
[#4] Re: Giełda

@Skiba, post #2

Taki myk marketingowy mający ukryć że proponowane ceny są za wysokie.

Pozdrawiam
[#5] Re: Giełda

@RadoslawF, post #4

Zmiany zmiany

Sprzedam

Trochę softu, literatury i sprzętu do Amigi.

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6133278

ceny różne, od 7zł ;)

Cena: 7 PLN
[#6] Re: Giełda

@Dark_luke, post #5

Pisałem do niego, ze biorę wszystko jak za free ale się sianem wypchał :) Szkoda...

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Giełda

@mailman, post #3

juz poprawiłem ;)

Jak kilka rzeczy się sprzedaje to nie wiadomo jaką cenę wpisać.......?
Mam nadzieję że może być jak jest teraz
[#8] Re: Giełda

@atarens, post #7

Sumę sprzedawanych przedmiotów a w opisie ogłoszenia możesz wyszczególnić co za ile sprzedajesz.

Poza tym jak czegoś nie wiesz to kontaktuj się z redakcją. Mail redakcyjny jest czynny, zawsze Ci ktoś z adminów doradzi. Dzięki temu unikniesz robinia cyrku.

Benedykt Dziubałtowski
[#9] Re: Giełda

@mailman, post #3

Odnośnie
- 4.Oferty Kupna/Sprzedaży muszą zawierać cenę lub jakąś informację jej dotyczącą.

Muszą zawierać cenę lub jakąś informację, w jaki sposób zamieścić jakąś informację jeżeli:

- tylko dane liczbowe, zakładamy, że domyślną walutą jest PLN, wartością domyślną jest 0 - oznacza wystawienie ogłoszenia ze statusem "za darmo"
[#10] Re: Giełda

@atarens, post #7

Cena: 7 PLN OK
[#11] Re: Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

Poszczególne ceny są w linku więc nie robię cyrku.

Suma sprzedawanych przedmiotów też jest bez sensu, to chyba logiczne.
Tym bardziej że są licytacje, kup teraz itd więc nie wiem co za ile sprzedam.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 18:13:30 przez atarens
[#12] Re: Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

To jest giełda Amigowa więc zdaje mi się że jest we właściwym miejscu i że niejeden może coś sobie znaleźć co go zainteresuje.

Jeżeli nie można dawać linków do allegro to bedzie fajna furtka dla złodziei, ogłoszenie jedynie na PPA i gość czeka na wpłatę na konto bez zabezpieczenia i tyle żeś towaru widział a w regulaminie pisze że PPA nie bierze odpowiedzialności za tranzakcję.

Oczywiście można się zabezpieczać, prośba o wystawienie aukcji itd........ ale to chyba nie o to chodzi!

super

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 18:32:37 przez atarens
[#13] Re: Giełda

@mailman, post #3

Po za tym do adminów
Jeżeli pisze:
- 4.Oferty Kupna/Sprzedaży muszą zawierać cenę lub jakąś informację jej dotyczącą.

To znaczy że nie musi byc podana cena, wystarczy jakaś informacja bo pisze jak byk cena LUB jakaś informacja? To dlaczego jak zamieszcze informację w ogłoszeniu pojawia sie ZA DARMO?

Wydaje mi się że należało by to zmienić
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem