[#1] Co z tym skryptem?
Witam! Nie ukrywam że jest to mój pierwszy post w dziale morphOS, i że jestem świeżo upieczonym użytkownikiem tegoż systemu.

Mam problem z odtwarzaniem filmów YouTube w przeglądarce OWB 1.16. Oczywiście włączam skrypt youtube html5 converter i nic... pomożecie?

Pozdrawiam. Rafał.
[#2] Re: Co z tym skryptem?

@Mayolika, post #1

Następnie powinieneś wejść na stronę YouTube i spróbować obejrzeć wybrany plik. Oczywiście zostaniesz przez YT opluty i poproszony o instalację Adobe Flasha, na co powinieneś unieść się godnością i kliknąć na jeden z linków pod filmem (podpisane "View without Flash"), a następnie zielony przycisk "Play" w lewym dolnym rogu odtwarzanego filmu. Potem już tylko kosmetyka (fullscreen itp.).
[#3] Re: Co z tym skryptem?

@Mayolika, post #1

A masz uruchomione skrypty: Youtube.js i Youtube Fullscreen_FX.js? One dają nam możliwość oglądania filmów na Youtube. Ja mam jeszcze (jak widzę w przeciwieństwie do Recendenta) plugin flasha: swfdec_plugin co powoduje, że pokazują mi się podglądy filmików i nie krzyczyny zainstaluj flasha.

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2012 22:15:36 przez AS
[#4] Re: Co z tym skryptem?

@recedent, post #2

Aha, dzięki! Pomogło! :P
[#5] Re: Co z tym skryptem?

@AS, post #3

Tak, wszystko włączone, ale nie wiedziałem co dalej z tym fantem zrobić. Teraz już wiem. Dzięki panowie!
[#6] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z tym skryptem?
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z tym skryptem?
[#8] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z tym skryptem?
[#9] Re: Co z tym skryptem?

@Mayolika, post #1

Wiem, że problem został rozwiązany ale, ja zupełnie przypadkiem przed chwilą, odkryłem następujące rozwiązanie:
http://www.youtube.com/html5
zapisujemy się na bete i ustawiamy aby OWB przedstawiało się jako safari.

Nie wiem czy nie mówię czegoś oczywistego, ale nigdzie w necie nic takiego nie widziałem.

poza tym można sobie włączyć jeszcze to:
http://www.youtube.com/feather_beta
[#10] Re: Co z tym skryptem?

@Mir3k, post #9

To rozwiązanie ma jeden minus: Nie wszystkie filmy na YT są dostępne w HTML5, a czasem człowieka trafia jak się okazuje, że film na którym kliknąłeś nie ma wersji "oglądalnej". Skrypt rozwiązuje sprawę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem