[#1] Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.
Witam.
Posiadam nietypowe rozszerzenie do Amigi 600.
Działałem na tym ponad 10lat temu - niestety w tej chwili nie posiadam A600 i nie mogę sprawdzić ile tam jest pamięci.
oznaczenie na kostkach pamięci w simmach to:
M5M4256AJ
848259
12
Oznaczenie samych simmów:
MH25608J 12
Domyślam się więc że to 4 simmy po 256k więc jest 1mb (ale mogę się mylić)
Pytanie do szanownych Forumowiczów czy mogę tam włożyć simmy większej pojemności i będzie to działało z A600?
Ile jest warte te rozszerzenie?
Chciałbym je sprzedać. Likwiduję z konieczności swoją kolekcję sprzętu retro - wszystko wystawiam na allegro.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2012 20:22:13 przez unobomber
[#2] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@unobomber, post #1

Nie zadziała wiecej jak 1mb.
[#3] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@artista, post #2

no to pod klapkę jest, także obawiam się, że kolega może mieć rację
[#4] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@Mir3k, post #3

dziękuję za info
Za ile mogę to sprzedać?
[#5] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@unobomber, post #4

Daj na allegro.
[#6] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@unobomber, post #4

Nie wiem jak na Allegro, ale na eBay uk facet wystawia non stop za 24.99 GBP, ostatnio kolega z Niemiec sprzedał za 32 euro, rozszerzenie nie jest takie nietypowe, dość popularne w UK i Germany.
Tutaj link http://www.ebay.co.uk/itm/amiga-600-1-meg-ram-upgrade-board-removable-simms-tested-working-GC-/310371138958?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item48438fbd8e#ht_1828wt_952

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2012 00:01:43 przez macsad
[#7] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@macsad, post #6

25 GP x 5 - 125 zl taka cene uzyskasz rowniez na alledrogo
[#8] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@HOŁDYS, post #7

To zależy od nastrojów licytujących, 125zł to cena mało atrakcyjna jak na rozszerzenie bez RTC, ale jak ktoś będzie "na głodzie" to mogą stać się cuda, jak ostatnio gdy wylicytowano 1MB z RTC po cenie nowego i znacznie lepszego rozszerzenia od Jensa.

[część posta dotyczącą złączy 80 pinowych i pomocy w dojściu do złączy PCI przeniesiono wraz z odpowiedziami do dedykowanego wątku - moderator]

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2012 15:41:38 przez recedent
[#9] Re: Nietypowe? rozszerzenie pamięci do Amigi 600.

@rafgc, post #8

Dzięki za pomoc Panowie.
Rozszerzenie wystawiłem na Allegro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem