[#1] Konwerter obrazkow na 68k
Potrzebuje przekonwertowac spora liczbe obrazkow (tapet). Chodzi o rozmiar, ilosc kolorow, tryb cz/b etc. + ewentualnie jakies proste efekty specjalne. Jaki program poradzi sobie z tym najlepiej jesli chodzi o szybkosc jak i ilosc rozpoznawalnych formatow?

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2012 20:14:02 przez _arti
[#2] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@_arti, post #1

[#3] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Konwerter obrazkow na 68k
[#4] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Konwerter obrazkow na 68k
[#5] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Konwerter obrazkow na 68k
[#6] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Konwerter obrazkow na 68k
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Konwerter obrazkow na 68k
[#8] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@_arti, post #1

Ja polecam ImageFX. Można cały proces zautomatyzować, co przy "sporej liczbie obrazków" jest bardzo pomocne.
[#9] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Konwerter obrazkow na 68k
[#10] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@kmilota, post #8

Image fx moduł autoFX. Wrzucasz obrazki, ustawiasz rozdziałkę, skalowanie, kolory i idziesz robić co innego. Polecam!
[#11] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@Mayolika, post #10

ImageFX, hmm... w sumie. Pamietam jednak, ze wtedy, gdy sie nim ostatni raz bawilem (1999 r.) byl bardzo kaprysny i niestabilny. Jakies nowe wersje/patche sie od tego czasu pojawily?
[#12] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@_arti, post #1

Imagemagick (convert, mogrify) - duzo formatow, latwo oskryptowac.

Pozdrawiam
[#13] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@_arti, post #11

Do takiech rzeczy jak ty potrzebujesz wersja 2.x jest stabilna. Nie miałem z nią problemów. A miałem dużo obrazków do przeskalowania dla scali. Pracowałem z IFX ze dwa lata.
[#14] Re: Konwerter obrazkow na 68k

@pjk, post #12

Na Aminecie sa dwa - z 1995 roku i 2003. To o ktory chodzi?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem