kategoria: A500
[#1] Przełącznik kickstartów HDP nie działa z mobo rev. 8a.1
Witam,
Sprawiłem sobie przełącznik (link aukcja allegro). Posiada on w oryginalny kickstart 2.0 oraz w epromach 1.3. Urządzenie jest w 100% sprawne (sprawdzałem na płycie rev. 6a) - oba kickstarty meldują się poprawnie. Jaja się dzieją z płytą rev. 8a.1. Otóż w pozycji 1.3 mam czarny ekran, natomiast w pozycji 2.0 bez problemowo mam ekran powitalny. Nie mogę nigdzie znaleźć opisu po co są zworki na tej płytce, czy coś trzeba tam zamienić aby działał z płytą rev 8a.1.
Zatem - miał ktoś z Was do czynienia z tym wynalazkiem ?
[#2] Re: Przełącznik kickstartów HDP nie działa z mobo rev. 8a.1

@posylus, post #1

Mam podobny przełącznik. Mój ma 4 epromy i działa na PCB rev.8a1 .
[#3] Re: Przełącznik kickstartów HDP nie działa z mobo rev. 8a.1

@TUPCOM, post #2

Dzięki za info, tamten już sprzedałem. Swoją drogą dziwne że nie działał. Teraz mam inny i jest ok.
[#4] Re: Przełącznik kickstartów HDP nie działa z mobo rev. 8a.1

@posylus, post #3

Mam też 1.3/3.1 MADE IN RAFGC i hula aż miło .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem