[#1] Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)
Czy wie ktoś skąd można skombinować sterowniki do obudowy Amigi 1200? Dobra, żart pół tynfa wart.

Chodzi mi o śrubki do obudowy desktopa 1200, których nie mam. Można to czymś zastąpić, ew. to jakiś standard do dostania gdzieś? Troche mi szkoda niszczyć plastik niepasującymi śrubkami.

ps: założyłem wątek tutaj, bo zakładka 'sprzęt' mi nie bangla.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2012 18:45:40 przez grg
[#2] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@grg, post #1

Dobre pytanie! pozwolę się sobie podpiąć z podobnym tylko o A500 - póki co moja egzystuje bez żadnych śrubek, bo po prostu pogubiłem je już dawno ;).
[#3] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@nikodem, post #2

Odkręcić jedną i wybrać się do sklepu metalowego lub dla majsterkowiczów, pytać o wkręty lub blacho wkręty i dobrać coś o podobnych gabarytach.
Jakie są w A500 nie pamiętam ale te z A1200 mają typowe wymiary.

Pozdrawiam
[#4] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@grg, post #1

Ja mam sterowniki do obudowy ale nie funkcjonuje w nim opcja eject dyskietki, chyba mam stare. :D A tak na poważnie to idziesz do pierwszego lepszego "metalowego" i pokazujesz śrubki. Zmierzą gwint, itp. może mają.

Ahh soo ty nie masz ani jednej śrubki? hmm...

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2012 20:17:40 przez Mayolika
[#5] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@Mayolika, post #4

Od tysiącdwiesta nie mam ani jednej lecz od pińcety mam kilka (tyle, że nie mam pewności czy oryginalne chociaż jakoś trzyma :>)

ps: brak śrubek powoduje zawieszanie się lewego flipa w Slamtilcie. Sprawdzę czy nie ma na Aminecie spaczowanej wersji gry na A1200 bez śrubek.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2012 20:53:32 przez grg
[#6] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@grg, post #5

Łap

:D

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2012 02:21:42 przez TUPCOM
[#7] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@nikodem, post #2

Tu są 'sterowniki' do A500 ;)

P.S. Jak komuś w sklepie metalowym uda się kupić parę kilo to może zarobić.

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 19:18:24 przez AmiClassic

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 19:18:57 przez AmiClassic
[#8] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@AmiClassic, post #7

Rozmazane jakieś... te hiszpańskie były ostrzejsze.
[#9] Re: Sterowniki do obudowy A1200 (śrubki)

@grg, post #8

Już dostał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem