kategoria: A500
[#1] Padnięty zasilacz, jak naprawić?
Witam,
padł mi zasilacz w mojej Amidze 500 :C. Dysponuje ktoś może schematem tego zasilacza, albo nawet serwisówką? Wiem że jest na tyle nieskomplikowany że można próbować wymieniać po kolei elementy i patrzeć czy wstaje (wstanie bez obciążenia?), ale wolałbym to zrobić profesjonalnie.

Zasilacz padł podczas testowania płyty głównej A500 w stanie 'nieznanym'. Teraz okazuje się że stan nie jest 'nieznany' tylko 'uszkodzony' ;). Aktualnie zasilacz nie podaje normalnego napięcia, tylko jakieś śmieszne napięcia na poziomie +/- 1V (mam nadzieję że to nie uszkodziło mojej sprawnej Amigi).

Wiem że mogę podpiąć zasilacz AT lub ATX, ale wolę najpierw spróbować naprawić oryginalny zasilacz.
[#2] Re: Padnięty zasilacz, jak naprawić?

@nikodem, post #1

Poczytaj TUTAJ.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem