[#1] WHDLoad rzuca błędami
Otóż problem jest następujący - przy próbie instalacji mojego pierwszego WHDLoada - Lotus 2, wyskoczyło mi info o nieaktualnym installerze - podinstalowałem więc InstallerNG 1.5. Obecnie przy próbie zainstalowania WHD (konkretnie do Lotusa 2, ale kilka innych rzuca ten sam błąd) dostaję komunikat:

Error: Object not found
Function: GETENV

i dalej jest nr linijki i znaku... Miał ktoś podobny problem i wie jak go zwalczyć?

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2012 08:03:10 przez mailman
[#2] Re: WHDLoad rzuca błędami

@McGoof, post #1

Zacznijmy od tego, że to nie jest program WHDLoad, lecz narzędzia Installer lub źle napisane skryptu instalki. Program Installer ma to do siebie, że pomimo tego, że twierdzi że jest nieaktualny może działać dalej. Albo spróbuj raz jeszcze na starej wersji, albo usuń ze skryptu linijkę, w której podawany jest błąd.
[#3] Re: WHDLoad rzuca błędami

@McGoof, post #1

Jeżeli masz uszkodzone oryginalne dyskietki (a to zdarza się po tylu latach magazynowania), to wpisz w google "whdownload". To powinno załatwić twój problem raz na zawsze. :)
[#4] Re: WHDLoad rzuca błędami

@Andrzej Drozd, post #3

OK
[#5] Re: WHDLoad rzuca błędami

@McGoof, post #1

Skopiuj ręcznie zawartość pakietu do odpowiednich katalogów.

Pozdrawiam
[#6] Re: WHDLoad rzuca błędami

@RadoslawF, post #5

Ok, ogarnąłem - znalazłem installera w wersji 44.1 i ten okazuje się, że działa! :) A odnośnie dyskietek - problem też zwalczony. Dalej tylko pozostaje ostatni problem - czy jest szansa pograć na surowej amidze w ECS-owe lub OCS-owe gry na WHDLoadzie? Próbowałem np. Lotusa II i wywala się z błędem o alokacji zewnętrznej pamięci (kombinacje z PRELOAD nie pomagają).
[#7] Re: WHDLoad rzuca błędami

@McGoof, post #6

No jak masz min. 1.5MB CHIPu i najlepiej jeszcze z 1 Fastu to powinno sie udac. Na golej-golej po prostu pamieci brakuje. Z reguly.
[#8] Re: WHDLoad rzuca błędami

@McGoof, post #6

Z dokumentacji do slave'a gry "Lotus 2" - The installed program requires 0.5 MB ChipMem and 1 MB OtherMem.
[#9] Re: WHDLoad rzuca błędami

@mailman, post #8

No nic, dzięki za info... Będzie trzeba pewnie za jakimś Elboxem popolować... Chociaż ceny na AlleDrogo tych kilku sztuk, które pojawiają się kilka razy w miesiącu trochę przerażają...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem