[#1] BVision vs Mediator
Witam!
Co jest lepszym wyborem do A1200? Mediator (i ktory 4 czy 6 pci) + voodo/radeon czy karta BVision do PPC? Glownie chodzi mi o porownanie samej karty grafiki. Czy mediator jest obslugiwany przez AmigaOS4.x Clasic?
[#2] Re: BVision vs Mediator

@123tomek, post #1

Nieco na ten temat możesz znaleźć w artykule PCI vs Zorro w PPA#7.
[#3] Re: BVision vs Mediator

@123tomek, post #1

Wszystko ma swoje wady i zalety. Ja w amidze mam mediatora ZIV i Bvision. Nie mniej podsunąłeś mi pomysł na ciekawy artykuł.

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: BVision vs Mediator

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Ok. Ale przynajmniej napiszcie jak to jest z OS4.x, czy Mediator na nim dziala i czy obsluguje karty PCI (grafa, tv, usb, lan, dzwiek).
[#5] Re: BVision vs Mediator

@123tomek, post #4

Działa. Obsługuje te karty, których sterowniki nie wymagają obsługi DMA. W praktyce to znaczy, że obsługuje karty graficzne, niektóre karty sieciowe (zgodne z NE2000, np. RTL8029) i niektóre kontrolery dysków (tylko w trybie PIO).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem