[#1] Exodus+Sam440 OS 4.1 update 4
Można uruchomić ww. grę na ww. systemie? Mnie się zawiesza na planszy tytułowej.
[#2] Re: Exodus+Sam440 OS 4.1 update 4

@Olek, post #1

A jaka wersja gry? Ładowałeś łatkę do 2.1 - spowalnia grę (co nie powinno być chyba problemem pod SAM) - ale dodaje funkcje, które powinny pomóc przy odpalaniu na MOS/AOS4...

Cytat z opisu łatki:

Aby gra działała na w/w konfiguracjach poprawiono:
1. Obraz wskaznika myszy z intuition.library przerobiono na programowy. Zostawiajac przy tym mozliwosc uzywania starego - patrz menu w programie SetUP.

2. Dodatno obsluge AHI. Przy czym zostawiono obsluge dzwieku przez audio.device - odpowiednia opcja w menu programu konfiguracyjnego SetUP.

3. Poprawiono blad, ktory pojawial sie bardzo rzadko podczas odczytu stanow gry.

4. Dodano nowy system generowania liczb losowych.

5. Poprawki kosmetyczne w kilku procedurach zwiazanych z logika gry.
[#3] Re: Exodus+Sam440 OS 4.1 update 4

@APC74, post #2

Gdzie jest ta łatka? Dawno temu zainstalowałem łatkę poprawiającą działanie na kartach graficznych. Czy to jest ta sama łata?
[#4] Re: Exodus+Sam440 OS 4.1 update 4

@Olek, post #3

Z tego co wyczytałem w Amiga FAQ można łatkę można znaleźć na stronie Akson Software.
[#5] Re: Exodus+Sam440 OS 4.1 update 4

@Olek, post #3

Czy to jest ta sama łata?

Raczej nie - łata na GFX to versja 1.1
[#6] Re: Exodus+Sam440 OS 4.1 update 4

@grxmrx, post #4

Byłem, znalazłem. Ale nie działa. Na stronie Aksonu piszą, że nie testowali. Wersja demo działa o krok dalej. Pojawia się okno wyboru i się zawiesza. Próbowałem też podmienić plik Exodus, na ten który umożliwia grę tylko z HDD, ale to też nie pomogło. Pytanie brzmi: czy jest ktoś, komu Exodus działa pod OS 4?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem