[#1] Workbench 3.0
Czy ktoś z Was ma pojęcie gdzie można zdobyć/kupić WB 3.0? Moje dyskietki niestety już padły, a za młodu ich nie zarchiwizowałem.
[#2] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #1

Np TUTAJ. Jeśli zależy Ci na systemie 3.1 to ja polecam Ci kupno.... Os.3.5. Masz tam system 3.5 oraz obrazy dyskietek z 3.1

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: Workbench 3.0

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

czyli ta wersja jest na cd i musiałbym nagrać 3.1 na dyskietki?
[#4] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #1

W internecie znajdziesz obrazy dyskietek.
Musisz przenieść na Ami adfy (za pomocą CF'a / nagrać na CD / podłączyć bezpośrednio hd z Amigi pod pieca i odpalić UAE).

Jeśli masz tylko gołą Amigę, to musi ci ktoś te dyskietki nagrać...

edit------
Widzę że masz CD w Ami, więc ściągaj i wypalaj obrazy dyskietek + program do ADFów.

Jeśli chcesz kupować od nowa oryginał to jak napisał Benedykt - efunzine lub aukcje.

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2012 02:22:01 przez kjb666
[#5] Re: Workbench 3.0

@kjb666, post #4

W eFunzine nie ma WB 3.0 a na OS 3.5/3.9 jest WB 3.1. Ja potrzebuję wersję 3.0 i jej właśnie nie mogę nigdzie znaleźć.
[#6] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #5

Żeby znaleźć, wpisz w google: chomikuj workbench 3.0
[wyróżniony] [#7] Re: Workbench 3.0

@kjb666, post #6

No ja akurat nie mam cd ani też stacji dyskietek 3,5" , mam laptopa więc będzie problem z nagraniem.
Z znalezieniem wb na necie wiem ze nie ma problemu ale wolałbym oryginał bo nigdy nie miałem:)
No nic wezmę tego za 99zł albo poszukam jeszcze coś na alledrogo , jak już Amiga przyjdzie to będę się zastanawiał co dalej:)

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2012 06:18:35 przez zorkadar

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2012 06:19:00 przez zorkadar
[#8] Re: Workbench 3.0

@kjb666, post #6

A co z resztą dyskietek? Sam WB 3.0 niestety nie wystarczy.
[#9] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #8

Zadzwoń w sobotę, postaram się wysłać na mail dyskietki :)
[#10] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #8

W tym temacie są dwie osoby, które potrzebują pomocy. Pomału się gubię ale jakoś dam rady :).

Więc tak. Kupujemy os 3.5 w efunzine.

Jeśli mamy hdd to pakujemy go do torby i idziemy do kolegi co ma stacjonarnego peceta.

Postępujemy zgodnie z TYM manualem.

Jak mamy kartę cf to kupujemy czytnik kart cf na usb do lapka za parę groszy na aledrogo i działamy zgodnie z TYM samym manualem.

Sam wb to nie wszystko. Mamy do wyboru do koloru TO lub nawet TO.

Benedykt Dziubałtowski

ps. mam oryginał os.39 ale tam obrazów z wb 3.1 nie ma?
[#11] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #8

@ITU
Rzuć okiem na mail. Może to Ci pomoże.

@Benedykt
Z tego co się orientuję to nie są obrazy adf, ale rozpakowane w odpowiednich katalogach dyskietki systemowe. Przy instalacji z płyty obrazy są bzdurą. Miejsca i tak zostaje na nośniku w nadmiarze.
Tak samo na OS3.5 jak i na OS3.9.

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2012 09:12:11 przez Mordimer

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2012 09:21:09 przez Mordimer
[#12] Re: Workbench 3.0

@Mordimer, post #11

WB3.0 jest na płytach CDPD w postaci jednego katalogu zawierającego gotowy system. Zawsze można z tego skorzystać. Wystarczy przekopiować z płyty na dysk. Potem tylko kosmetyka związana z ustawieniem sterowników pod indywidualne potrzeby.
[#13] Re: Workbench 3.0

@ITU, post #1

Ma pare zestawów WB3.0 ale niekompletnych. Raczej na pewno brakuje Extrasa. Sprawdzę dziś w domu i dam ci znać. Mogę odsprzedać to, co mam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem