[#1] Prosba o wycene.
Witam.

Sprzatalem przed swietami w garazu i zebralo mi sie troche zlomu amigowego. Chcialbym to wystawic na Allegro, ale nie wiem ile moge sie za to spodziewac i czy wogole sie to sprzeda, a nie chce niepotrzebnie stracic prowizji. Zdjecia tutaj:

http://przemek.org/zlom/zlom.html

Pozdrawiam
[#2] Re: Prosba o wycene.

@pjk, post #1

Cos około 300zł to max, jeśli Amigi są sprawne to może troszke wiecej, na jednej A600 i A1200 było coś grzebane, to obnizy cene. Jak zawsze po wystawieniu rynek sam okresli cene.

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2012 11:53:32 przez Skiba
[#3] Re: Prosba o wycene.

@pjk, post #1

Polecam ten temat.

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: Prosba o wycene.

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Wszystko zależy od stopnia sprawności płyty A600 i A1200 wyglądają na sprawne obudowy, klawiatury nie napawają optymizmem a największa niewiadoma to rozszerzenie do A600 jak kolega Skiba zauważył około 300 pln bo za duzo znaków zapytania.

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2012 12:18:13 przez miro_78
[#5] Re: Prosba o wycene.

@pjk, post #1

Gdyby były kompletne (z klawiaturą + górną obudową), obudowy w dobrym stanie, z zasilaczami, myszkami itp. to cena za całość byłaby ok. 700PLN-800PLN.
A tak - ok. 400-500PLN.
Najlepiej wystawić na Allegro od złotówki - rynek sam oceni.
[#6] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #5

chyba lepiej każdą z osobna, wtedy cena zazwyczaj jest wyższa
[#7] Re: Prosba o wycene.

@Skiba, post #6

chyba lepiej każdą z osobna, wtedy cena zazwyczaj jest wyższa

Szkoda mi czasu na zabawe z wystawianiem wszystkiego z osobna i placenie kilku prowizji. Wolalbym zalatwic ta sprawe od razu, bo niedlugo wyjezdzam.

Pozdrawiam
[#8] Re: Prosba o wycene.

@pjk, post #7

To ja się podczepię pod temat, do wyceny z mojego sprzętu:

- Phase5 Cyberstorm MK-II 060 (68060@50) 128MB Ram + CyberSCSI MK-II,
- Phase5 CyberVision64 4 MB + AGA FlickerFixer Scandoubler II CompServ.
- obudowa Mikronik Tower w stanie ogólnym dobrym + sloty
[#9] Re: Prosba o wycene.

@Tom Rain, post #8

Jeżeli chcesz zostać wyzwany przez blendora od cytuję:
"
albo wiara robi sobie jaja albo w tej czesci europy zwanej Polską jest najwiecej PO.....jebow na m2
cwaniaki handlarze kretacze na allegro
samym opisem juz mozna lekko sie przebadac w zakladzie psychiatrycznym
POGOTOWIE!!!!! I TO SZYBKO EWENTUALNIE APTEKA I PO LEKARSTWA NA GLOWE
znalaz sie kolejny cwel
"

To wystaw na Allegro od 1PLN. OK

To, że aukcja będzie od złotówki oraz uczciwie opisana nie przeszkadza mu w najmniejszym stopniu w obrzucaniu inwektywami zarówno sprzedających jak i kupujących. wariat?

A tak serio:
- Phase5 Cyberstorm MK-II 060 (68060@50) 128MB Ram + CyberSCSI MK-II, - ok. 1600PLN
- Phase5 CyberVision64 4 MB + AGA FlickerFixer Scandoubler II CompServ. - ok. 600PLN
- obudowa Mikronik Tower w stanie ogólnym dobrym + sloty - ok. 300PLN
[#10] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #9

No to chyba tak zrobię z tym alledrogo (choć będą to szybkie aukcje (te 3 dniowe najprawdopodobniej) bo zależy mi na czasie - nie, nigdzie nie wyjeżdżam, tylko mi zależy na czasie :D )... bo w sumie te ceny które piszesz nieodbiegają aż tak od tego, co bym (minimalnie) chciał dostać za nie (1700-, 700-, 200-)...

Ale to jutro, teraz to ja do roboty się zawijam na nocną służbę...

Dzięki :)
[#11] Re: Prosba o wycene.

@Tom Rain, post #10

Dobra rada staszka , jak widac mój watek o chandlarzynach zabolal oj zabolal:)
[#12] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #11

Nie.
Po prostu tyle chamstwa i bezpodstawnych wyzwisk już dawno tutaj nie widziałem. A to w końcu publiczne forum. Ale co tam; jak widać dobre maniery na forum internetowym to dla niektórych czysta abstrakcja.
[#13] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #12

staszek bez nerwow prosze swieta mamy tom rana cyberstorma wyceniles na 1600 swojego chciales za 2 tys :)

niema naprawde co sie deneerwowac jak to mowia " spokoj tylko nas ratuje"

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2012 17:16:05 przez Blendor
[#14] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #13

Ależ ja jestem spokojny. Każdy kto mnie zna (lub widział) może potwierdzić.
Co do CS MK II:
Mój był 060@80MHz + HDD + CD-ROM + wysyłka ubezpieczona (ponad 50PLN za samą wysyłkę).
Także jak już coś porównujesz to rób to dobrze.
[#15] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #14

racja pomylilem sie moja wina
[#16] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #13

Na tyle wycenił za ile chciałby kupić, za ile chciałby sprzedać to już jak rozumiem inna sprawa.
Ważne że skorzystał z okazji i obrzucił kogoś błotem, a od kiedy na tym forum trzy razy pisał dlaczego nie sprzedaje na allegro i za każdym razem podał inny powód nie bardzo wierzę w jego wypowiedzi.

Pozdrawiam
[#17] Re: Prosba o wycene.

@RadoslawF, post #16

RadoslawF na dzin dzisiejszy podstawowym powodem nie sprzedazy na aukcjach polskich jest podatek
kazdy sprzet powyzej 1000 zl jest ryzykiem zapukania do dzwi i jest to pewniak bo taki przypadek mialem u kuzyna ktory rozbieral starego mercedesa sprzedajac go na czasci pewnego dnia rodzice z zdziwiona mina jechali do urzedu skarbowego uiscic nie mala kwote za przekrety syna to jest podstawowy powod drugi to juz jak wiadomo sam napisales wyzej kupic od kogos za 600 zl a sprzedaz za 1300 :)

spojrz jak pieknie staszek wycenil najlepszy scandoubler II wersje z FF AGA Compserva z CV64 4mb dla niego to warte 600 zl :) gdzie tak naprawde sam scandoubler jest wart minimum 400 a gdzie grafika? 200 ? rozumiem ze staszek chcialby za tyle to kupic pewnie juz pisal maila do tom raina w celu zakupu
[#18] Re: Prosba o wycene.

@RadoslawF, post #16

Ważne że skorzystał z okazji i obrzucił kogoś błotem

Co najmniej 5 razy.
a od kiedy na tym forum trzy razy pisał dlaczego nie sprzedaje na allegro i za każdym razem podał inny powód nie bardzo wierzę w jego wypowiedzi.

Udowodnij.
A jak nie potrafisz - no cóż...
Wiara jest rzeczą której nikt ci nie przekaże. Sam musisz do tego dojść.
[#19] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #17

rozumiem ze staszek chcialby za tyle to kupic pewnie juz pisal maila do tom raina w celu zakupu

Nie, nie rozumiesz. Ale specjalnie mnie to nie dziwi.

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2012 17:53:12 przez stachu100
[#20] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #17

No ja zapytałem o samo SCSI :)
[#21] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #19

Nie, nie rozumiesz

ale co ? bo tego faktycznie zrozumiec nie moge

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2012 19:25:46 przez Blendor
[#22] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #21

tom256 scsi to nic dobrego :) nie polecam kiedys mnie to rajcowalo w PC ale wyroslem z tego lepiej zainwestuj w najnowsza Faste ATE do mnie juz idzie z ELBOXA kolo srody bedzie montaz
[#23] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #22

Czekam na PIO2 mod, od Yaqube, a SCSI chce do zabawy.
[#24] Re: Prosba o wycene.

@tom256, post #23

aaa ok rozumieć szybko ci minie zabawa z scsi
[#25] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #18

"a od kiedy na tym forum trzy razy pisał dlaczego nie sprzedaje na allegro i za każdym razem podał inny powód nie bardzo wierzę w jego wypowiedzi.
Udowodnij.
A jak nie potrafisz - no cóż..."

Wątek - Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1, post nr. 302
Wątek - Ceny na eBay'u ciąg dalszy... post nr. 535

Kolejnych nie szukam, szkoda mojego czasu.

Pozdrawiam
[#26] Re: Prosba o wycene.

@RadoslawF, post #25

Wątek - Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1, post nr. 302

Cały czas podtrzymuję to co tutaj powiedziałem. Chociażby w kontekście wypowiedzi blendora powyżej.
Ceny na eBay'u ciąg dalszy... post nr. 535

No tak - są nieuczciwi kupujący. Za granicą też. Ameryki nie odkryłem. Można się przejechać nawet na znajomych.
To jeden raz.
Szkoda że nie chciało Ci się dalej szukać. Ale czas cenna rzecz...
[#27] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #26

staszek daj spokoj swieta są , nie jestesmy tutaj zeby sie klocic wkoncu jestesmy bractwem amigowym
ja wiem ze prawda w oczy kole , ale proponuje topor wojenny zakopac gleboko w ziemie :P
[#28] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #27

Ależ to ty tą kłótnię tutaj zacząłeś. W Święta....
Czyżbyś ten drobny fakt przeoczył?
Co za hipokryzja....

I mnie prawda w oczy nie kole. Ale jak widać kogoś cały czas kole.
[#29] Re: Prosba o wycene.

@stachu100, post #28

nie to ty wywołałes wilka z lasu :)
[#30] Re: Prosba o wycene.

@Blendor, post #29

Tym?

Jeżeli chcesz zostać wyzwany przez blendora od cytuję:
"
albo wiara robi sobie jaja albo w tej czesci europy zwanej Polską jest najwiecej PO.....jebow na m2
cwaniaki handlarze kretacze na allegro
samym opisem juz mozna lekko sie przebadac w zakladzie psychiatrycznym
POGOTOWIE!!!!! I TO SZYBKO EWENTUALNIE APTEKA I PO LEKARSTWA NA GLOWE
znalaz sie kolejny cwel
"

To wystaw na Allegro od 1PLN.

????????
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem