Witam
Zaczynam od problemów:
1. Po instalacji najnowszej wersji WHDLoad - wszystkie gry przestały działać, dziwne też to jest że przestały działać gry instalowane z CD (Nemac4, Genetic Species) oraz Misja Harolda i inne. Gry spod WHDLoad wywalają mi błąd pamięci za każdym razem i resetują kompa. Instalowałem 4 wersje WHDLoad i zawsze to samo.
2. Postanowiłem zainstalować czysty system 3.1 - wszystko niby działa - ale po zmianie rozdzielczości lub zmniejszeniu kolorów komputer się resetuje i już nie uruchamia się (czarny ekran). Zaznaczam iż nie zauważyłem wcześniej żadnych zmian i artefaktów na pulpicie - więc AGA powinna być sprawna. Nie mogę tak samo zainstalować systemu 3.5 oraz 3.9 - przy instalacji komputer się zawiesza. Jedynie tylko 3.1 oraz 3.0 jako tako się instalują i dalej nic nie mogę zrobić.
3. Wcześniej miałem awarię FastATA2 - o czym pisałem
TUTAJ i działał, sterowniki najnowsze - wykrywał mi 4 urządzenia bez problemów. Od wczoraj po uruchomieniu raz widzi dwa a raz po ponownym resecie 4 urządzenia - przy czym jeden dysk zaczął głośno chodzić (8GB). Czasami zdarza się iż w ustawieniach (po wywołaniu lewym przyciskiem myszy przy uruchamianiu) widzi mi 4 urządzenia a po załadowaniu systemu tylko 2.
4. Mam kartę turbo z Elboxu 030 bez koprocesora plus pamięć 8Mb - wcześniej działało jak należy a teraz przy uruchamianiu gry np. Nemac4 - wywala mi że mam pamięć uszkodzoną. Wymieniłem na inną i tak samo się dzieje ale tylko przy grach.
Siedzę przy tym dwa dni i nie daje już rady
Edit:
Instalacja bez karty turbo i FastATA2 - przebiega bezproblemowo i zmniejszenie kolorów i rozdzielczości nie zawiesza komputera - czyli niby jest OK.
Instalacja tylko z kartą turbo i z zmianami pamięci daje efekt taki sam jak wyżej napisałem - czyli być może coś nie tak z kartą turbo może być.
Instalacja tylko z FastATA2 - dzieje się prawie tak samo jak powyżej opisałem, przy czym dalej mam takie cyrki z wykrywaniem urządzeń, raz dwa a raz cztery widzi.
Zapomniałem w pospiechu dopisać.
Ostatnia aktualizacja: 15.04.2012 21:38:09 przez (V)(I)mothe(P)