[#1] Ktos chce oddać gry na CD 32
http://lubuskie.gumtree.pl/c-Sprzedam-gry-video-konsole-GRY-DO-KONSOLI-CD-32-W0QQAdIdZ349653178
[#2] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@bezczelnyoportunista, post #1

Ciekawy ten zestaw gamerów, napisalem do typa czy nie jest zainteresowany sprzedaza i wysylka. Te lepsze tytuly jak AB3D to na pewno koledzy mnie juz ubiegli :)
[#3] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@Koyot1222, post #2

No ubiegamy, ubiegamy
[#4] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@ITU, post #3

Temat już pewnie się przedawnił ale w sumie dla mnie nic straconego poza Alien Breed resztę już mam :)

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2012 10:01:42 przez miro_78
[#5] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@miro_78, post #4

Za jakąś godzinę się o tym przekonam, jak już zajadę na miejsce. Ale prawa rynku zrobiły swoje i pakiet nie jest już do wzięcia za darmo...
[#6] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@ITU, post #5

Ogólnie pewnie nie był do wzięcia za darmo tak samo jak na giełdzie ppa parę rzeczy nie było do kupienia za 1pln ;) Bądż co bądź gratuluję ustrzelenia okazji.
[#7] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@ITU, post #5

Te gamery bedziesz tez brac? Chcialem je dla siebie wyludzic, ale on nie chce wysylac komus w polske. Daj znac czy sa ci potrzebne, jakie to numery i za ile sie ich bys pozbyl. (wysylka oczywiscie z przedplata)
[#8] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@Koyot1222, post #2

AB3D na Cd32 jest niegrywalny
[#9] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@azazel44, post #8

Nigdy nie bylem fanem tej gry, zdecydowanie wole kolekcje tych z widokiem z gory.
Bardziej zalezalo mi na tych Gamer CD32 i kolekcji Demoscene, PD/shareware na nich.
[#10] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@Koyot1222, post #9

No tak płytki są już u mnie - raczej w bardzo średniej kondycji, ale prawie za darmo darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.

W zestawie Amiga CD32 Gamer nr 1,2,3,4,6,10,11;
Gry: Brian the Lion, Lamborghini American Chalange, International Sensible Soccer, Fields of Glory, AB3D, Quick The Thunder Rabbit, Summer Olypix, Battletoads, Theme Park, Chuck Rock II, Sleepwalker, Oscar&Diggers.

Co do AB3D - to zobaczymy jak to będzie chodziło z 8MB Fast.
[#11] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@ITU, post #10

nagraj video z AB3D i wrzuć na jutuba
[#12] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@ITU, post #10

Co do AB3D - to zobaczymy jak to będzie chodziło z 8MB Fast.

odpowiedz jest prosta ...dwa razy szybciej

AB3D wymaga 020 lub 030 co najmniej 28 mhz wtedy gra sie swietnie w malym oknie
[#13] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@ITU, post #10

Bedziesz moze sprzedawal te gamery? interesuja mnie plytki: nr 1,2,3,6?
[#14] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@azazel44, post #8

Oj tam oj tam, ja przeszedlem calego na goloej CD32 :D
[#15] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@Hellena, post #14

Pewnie, że to możliwe, ale zahacza o mały masochizm.
[#16] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@azazel44, post #15

Jak się nie ma co się lubi :)
Ja przeszedłem na A1200+4 MB FAST. Jakiś czas później jak kupiłem BlizzardIV, to stanąłem przy wodzie i patrzyłem.... :)
[#17] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@kjb666, post #16

Osobiście uważam AB3D i AB3D II za prawdziwy majstersztyk w dziedzinie programowania. Szkoda tylko, że dyskietkowe ograniczenie sprawiło, że poziomy są krótkie i stosunkowo proste, a do tego powtarzają się tekstury.
Sądzę, że wiele gier wyglądałoby zupełnie inaczej (lepiej), gdyby Amigi miały standardowo HDD... no, ale teraz to sobie można gdybać.
[#18] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@azazel44, post #8

Jest grywalny, szczególnie z klimatycznym soundtrackiem z CD OK
[#19] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@azazel44, post #17

Akurat obydwie gry uwazam za krok nieodpowiedni w tamtym czasie. Cale towarzystwo zachlysnelo sie FPPami i amiga musiala miec swoj na miare mozliwosci swiatka amigowego. Dla mnie nieciekawy pomysl na zarzenicie fajnej serii.
Tekstury w 3D, wykonanie gry nie maja sie jak do perfekcyjnie zaprojektowanych lokacji wersji 2D.
Czas pokazal ze gra wrocila po latach w nowej technologii, ale spowrotem z wygodnym widokiem z gory.
[#20] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@Koyot1222, post #19

Jak najbardziej odpowiedni krok w tamtym czasie. Doskonały argument, że na Amidze też się da.
[#21] Re: Ktos chce oddać gry na CD 32

@azazel44, post #20

Ostatnio na Amiwawa4 jeden z kolegow oficialnie odpalal Quake'a na CD32 z SX32. Da sie, wyciaga kilka klatek... Tylko po co? Sztuka dla sztuki.

Marzy mi się np Superfrog2 z dynamika i wykonaniem ala Sonic3 na megadrive. To by dalo dopiero kopa! Takie arcadowe gry powinny byly rzadzic na platformie CD32.

Ostatnia aktualizacja: 19.04.2012 14:42:54 przez Koyot1222
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem