[#1] EGS Spectrum i CGX 4.2
Mam problem. Mam kartę EGS Spectrum 28/24 i systmem cybergraphics 4.2. Sterowniki się instalują normalnie, wykrywa kartę, w Devs/monitors jest ikonka spectrum, w narzędziach CGX mogę normalnie edytować trybi itd, ale niestety nie mam możliwości wyboru ekranu. W ScreenMode widać tylko rozdzielczości PAL .

W picasso 96 wszystko startuje normalnie, karta jest widoczna i nie mam problemów.

Sprzęt to A1200 040-40 ZII micronika, i OS 3.9 + BB2, ma ktoś jakieś pomysły ?
[#2] Re: EGS Spectrum i CGX 4.2

@Olo, post #1

Odpal ponownie instalacje picasso i wybierz konfiguracje trybów monitora. Ustaw sobie jak tam chcesz, zapisz reset i tryby beda w screen mode widoczne.

Sorry teraz doczytałem ze chodzi o cgx a a ja pisałem o picasso.

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia aktualizacja: 29.04.2012 12:45:30 przez Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: EGS Spectrum i CGX 4.2

@Olo, post #1

Zanim będziesz miał ekran do wyboru ScreenMode musisz go sobie ustawić/skonfigurować w preferencjach CGXa i zapisać.

Odpal ręcznie "ikonkę" z devs:monitors, jak nie pomoże to w obecności SnoopDOSa.
I poczytaj czego brakuje.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem