kategoria: A600
[#1] witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200
Niestety mam plyte z ulamanymi pinami , chcialbym to wymienic w serwisie ale tam stwierdzili ze musze zalatwic to we wlasnym zakresie. Gdzie cos takiego mozna dostac (jakis sklep elektroniczny) Moze cos zamiennego od jakiegos laptopa?
[#2] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@pilat23, post #1

Myślę że lepiej wyjdzie ci kupić uszkodzoną płytę główną i z niej zrobić dawcę.
[#3] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@deejayremix, post #2

Przecież to zwykłe goldpiny
[#4] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@tom256, post #3

to gdzie to mozna dostac?
[#5] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@pilat23, post #4

Google.

Benedykt Dziubałtowski
[#6] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@pilat23, post #1

ja kupowałam tutaj

http://allegro.pl/goldpin-listwa-2x40-pin-prosty-2-00mm-polecamy-i2309385767.html
[#7] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@pilat23, post #1

Ile zażądali za wlutowanie jak im doniesiesz te złącze?

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2012 19:22:10 przez mikser
[#8] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@mikser, post #7

tego nie wiem ale mowilem ze plyte cala mozna miec za 100zl spokojnie (wiec mysle ze by powiedzieli ze nie warto lutowac) zalezy mi na niej bo ta plyta ma wymienione wszystkie kondensatory na nowe.
[#9] Re: witam poszukuje nowego zlacza hdd jak jest na plycie glownej Amigi 600/1200

@tom256, post #3

Tak, zwykłe goldpiny, ale z rastrem 2.0 mm...

...i tych już nie wszędzie można kupić.

Można je dostać w sklepie TME.

pilat23
Jak chcesz, to mogę Ci wymienić to złącze za przysłowiowe piwo. Akurat niedawno zamówiłem ich trochę więcej i leżą sobie w woreczku.

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2012 20:51:37 przez jarob
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem